2 Δεκεμβρίου 2009

Τέλος στη δωρεάν απεριόριστη πρόσβαση σε ειδήσεις από την Google




Τέλος στη δωρεάν απεριόριστη πρόσβαση σε ειδήσεις από την Google




Περιορισμένη θα είναι πλέον η δωρεάν πρόσβαση στις ειδήσεις καθώς η Google, υπό την απειλή μιας πιθανής συμφωνίας του Ρ. Μέρντοκ της News Corp με την ανταγωνιστική μηχανή αναζήτησης Bing Microsoft, προχώρησε σε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι εκδότες θα δύνανται να θέσουν όριο στον αριθμό των ειδήσεων που οι χρήστες του Διαδικτύου θα έχουν καθημερινά δωρεάν πρόσβαση.

Η κίνηση αυτή καλής θέλησης από την πλευρά της ελεύθερης υπηρεσίας της Google είναι συνέπεια των διαμαρτυριών πολλών οργανισμών μέσων ενημέρωσης, που υποστηρίζουν πως η Google επωφελείται οικονομικά με επιπλέον διαφημιστικά έσοδα από τη δωρεάν διάθεση των ειδήσεων τους.

Έτσι, με το πρόγραμμα «First Click Free» οι εκδότες θα μπορούν πλέον να περιορίσουν την απεριόριστη δωρεάν πρόσβαση στις ιστοσελίδες τους.

Κάθε χρήστης που θα ξεπερνά τα 5 κλικ σε ειδήσεις ημερησίως θα οδηγείται σε ειδικές σελίδες προκειμένου να καταβάλει συνδρομή για περαιτέρω πρόσβαση.

«Προηγουμένως, κάθε 'κλικ' από έναν χρήστη θεωρείτο δωρεάν. Τώρα αλλάξαμε το πρόγραμμα, ώστε οι εκδότες να μπορούν να θέτουν ένα πλαφόν μέχρι πέντε σελίδες ημερησίως, πέρα από τις οποίες θα απαιτείται συνδρομή από τους χρήστες», δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ, απ’ τη μεριά του επανέλαβε την πρόθεσή του να αρχίσει να χρεώνει την πρόσβαση στους διαδικτυακούς τόπους των μέσων ενημέρωσης που ελέγχει μέσω της News Corp.