2 Δεκεμβρίου 2009

όταν υπάρχει διαφάνεια όλα έρχονται στο φως της δημοσιότητας


Στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Σάμου ,σύμφωνα και με δηλώσεις του Νομαρχιακού Συμβούλου και Δικηγόρου κ.Α.Γιαουτζή, κανείς Νομαρχιακός Σύμβουλος δεν γνωρίζει τις δαπάνες για τον Τουρισμό (Εκθέσεις-ταξίδια-έντυπο υλικό-διαφημιστικά),επισημαίνοντας ότι για να μην φθάσουν οι δαπάνες προς έλεγχο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο σπάνε τα τιμολόγια ,ώστε τα ποσά να μη ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ.με αποτέλεσμα να ελέγχονται αυτά από μια οικονομική υπηρεσία της Νομαρχίας για την οποία άφησε αιχμές ως προς την λειτουργία της και την διαφάνεια της.Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του γνωστού και έγκριτου δημοσιογράφου και εκδότη εφημερίδας κ.Νόντα Βαλεοντή, επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων ότι <<επί Νομαρχίας Κάρλα δεν έγινε κανείς διαγωνισμός ,για τα έντυπα και τα διαφημιστικά που διακινούνται στις εκθέσεις του εξωτερικού>>με αποτέλεσμα σύμφωνα και με πληροφορίες μας όλα αυτά να αναλαμβάνονται εξ ολοκλήρου μόνο από ένα άτομο .Άντε να δούμε τι απάντηση θα δώσει η Νομαρχία σε όλα αυτές τις καταγγελίες.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ν.Ε.Τ.Π. (Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής) με θέμα τον απολογισμό του 2009 και τον προϋπολογισμό ενεργειών του 2010, υπό την Προεδρία του Νομάρχη Λέσβου κ. Παύλου Βογιατζή και την παρουσία της αρμόδιας Αντινομάρχη κ. Μαρίας Τσουβελεκάκη – Τσιφτσή.

Με τη συμμετοχή όλων των μελών – εκπροσώπων των φορέων που απαρτίζουν την Επιτροπή, η συνεδρίαση διεξήχθη σε απόλυτα συναινετικό κλίμα και ομόφωνα αποφασίστηκε η γενικότερη στρατηγική που θα ακολουθηθεί το 2010, προκειμένου αφενός η παγκόσμια οικονομική κρίση να επηρεάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα την τουριστική αγορά του Νομού Λέσβου και αφετέρου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για διείσδυση σε νέες εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα αποφασίστηκε να διενεργηθεί μελέτη τουριστικής προβολής για το Νομό Λέσβου που μεσοπρόθεσμα θα συμβάλλει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος και του εισερχόμενου εισοδήματος προς τα νησιά του Νομού Λέσβου.

Παράλληλα, και μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη, αποφασίστηκε η συμμετοχή στις τρέχουσες διεθνείς και εναλλακτικών μορφών τουριστικές εκθέσεις, όσο και η δημιουργία ανανεωμένου προωθητικού υλικού προσαρμοσμένου στις ιδιαιτερότητες της κάθε αγοράς, που θα βοηθήσουν στην όσο το δυνατόν πιο τεκμηριωμένη προβολή των νησιών του Νομού.

Επιπλέον αποφασίστηκε η διενέργεια των κατάλληλων ερευνών τουριστικής υφής, η διοργάνωση επιμέρους ενεργειών – συμμετοχή σε projects (όπως το πρόγραμμα EDEN, κ.α.), η φιλοξενία tour operators και επιλεγμένων διεθνών τουριστικών παραγόντων σε προσχεδιασμένα familiarization tours, καθώς και πολλά άλλα, η αναγκαιότητα των οποίων θα διαφανεί στην πορεία και τα οποία θα αποφασίζονται και θα αναπροσαρμόζονται καταλλήλως στις επιμέρους τακτικές συσκέψεις της Επιτροπής.