7 Νοεμβρίου 2009

Ψάχνουν λύση για τις μοναχές που το ... "έσκασαν"

-
Ρόλο «κυανόκρανου» ανάμεσα στον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο από τη μία και τους μητροπολίτη Μεσογαίας καί Λαυρεωτικής Νικόλαο και την ηγουμένη της πρώην αδελφότητας της Ιεράς Μονής Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης Χριστονύμφη από την άλλη, αναλαμβάνει ο μητροπολίτης Βεροίας καί Ναούσης Παντελεήμονας, μετά από εξουσιοδότηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με μοναδικό στόχο να μπει τέλος στην εκκρεμότητα της φυγής της αδελφότητας από το Σιδηρόκαστρο.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αποφάσισε στη συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου, να αναθέσει στον μητροπολίτη Βεροίας και Ναούσης, να ξεκινήσει επαφές με όλες τις πλευρές προκειμένου να βρεθεί λύση και να προχωρήσει ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου στην οριστική «απόλυση» των μοναχών της αδελφότητας, που τυπικά τουλάχιστον ανήκουν ακόμη στη δικαιοδοσία του.
«Η Δ.Ι.Σ. ανέθεσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας καί Ναούσης κ. Παντελεήμονα, να επικοινωνήσει με τούς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο και Μεσογαίας καί Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, για να καθορισθει ο κανονικός και νόμιμος τρόπος επΙλύσεως του θέματος» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Δ.Ι.Σ.
Όπως είναι γνωστό, μετά τη φυγή της αδελφότητας απο το Σιδηρόκαστρο τον Δεκέμβριο του 2006. οι μοναχές εγκαταστάθηκαν στην Κερατέα Αττικής, όπου ξεκίνησαν απο την αρχή να στήσουν νέο μοναστήρι, σε χώρο που τους παραχώρησε η μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.
Στο μεταξύ, απαλλάχτηκε των κατηγοριών για πλαστογραφία κατ΄ εξακολούθηση και απάτη κατά του ελληνικού δημοσίου, ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, με απόφαση του Τριμελές Εφετείου Θεσσαλονίκης,
Τα θέμα, πρώτο είχε αποκαλύψει το infoserres.gr στις 22/2 με τίτλο : «’’Ιερές’’ πλαστογραφίες στο Σιδηρόκαστρο».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο μητροπολίτης Μακάριος πλαστογράφησε τιμολόγια εργολάβου της περιοχής, τα οποία και προσκόμισε στη συνέχεια στην Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας της Ν.Α Σερρών, για να λάβει επιχορηγήσεις ύψους 9.200 ευρώ, για έργα ανακαίνισης του εκκλησιαστικού γηροκομείου της μητρόπολης, που ουδέποτε όμως πραγματοποιήθηκαν
«Αισθάνομαι δικαιωμένος» δήλωσε στην εφημερίδα «ΣΕΡΡΑΪΚΟΝ ΘΑΡΡΟΣ» ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, συμπληρώνοντας πως όλο αυτό το διάστημα, πέρασε μια μεγάλη δοκιμασία.