21 Νοεμβρίου 2009

Η υποστελέχωση της υγειονομικής υπηρεσίας, και οι συμβάσεις των ιατρών που θα λήξουν σύντομα, απασχολεί τη Βουλευτή Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη.

Η υποστελέχωση της υγειονομικής υπηρεσίας του ΙΚΑ της Ρόδου και οι συμβάσεις των ιατρών που θα λήξουν σύντομα, απασχολεί τη Βουλευτή Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη.

Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πιστεύει ότι αν αφήσουμε τη σημερινή κατάσταση με το στεγαστικό, τις υπό αίρεση συμβάσεις των ιατρών και τις ελλείψεις διοικητικού και ιατρικού προσωπικού, χιλιάδες των ασφαλισμένων στη Ρόδο θα οδηγηθούν στην απελπισία.

Η έλλειψη ψυχιάτρου, η ανεπαρκής στελέχωση της Μονάδας σε Νευρολόγους, Ορθοπεδικούς και Οφθαλμιάτρους, η οργάνωση φυσιοθεραπευτηρίου και οφθαλμολογικών ιατρείων, είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υποκατάστημα της Ρόδου του μεγαλύτερου Ασφαλιστικού Ταμείου της χώρας,

Με ερώτηση της προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ζητά να ενημερωθεί για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει ώστε να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στη λειτουργία της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας του ΙΚΑ της Ρόδου.

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στη Ρόδο δικαιούνται την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας. Επειδή, για τους νησιώτες δεν είναι πάντα εύκολη η μετακίνηση για λόγους υγείας, η οποία συνεπάγεται και υψηλό κόστος, καταλήγει η Βουλευτής.