9 Αυγούστου 2009

Νέα κόντρα με αφορμή τους «κεραυνούς» Μανώλη

«Μας υποχρέωσαν να αθωώσουμε βουλευτές», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο βουλευτής Αργολίδος Γ. Μανώλης, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, ενώ εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου.

Ο κ. Μανώλης θέτει εμμέσως πλην σαφώς θέμα ηγεσίας στο κόμμα της ΝΔ σε περίπτωση εκλογικής ήττας και αναφέρει χαρακτηριστικά πως το δίλημμα «ή φεύγεις ή μας ρίχνεις» που του ετέθη από τον πρωθυπουργό θα έπρεπε να είχε τεθεί και σε όσους κατηγορήθηκαν για σκάνδαλα.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η προσωπική επίθεση του βουλευτή Αργολίδος κατά του Ευάγγελου Αντώναρου, τον οποίο χαρακτηρίζει επικίνδυνο για τη συνοχή της κυβερνώσας παράταξης.

«Είναι προφανές ότι προκύπτει μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης για τον κ. Καραμανλή προσωπικά, αλλά και για τους επιτελείς του», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τις δηλώσεις Μανώλη.

«Είναι, επίσης, προφανές ότι επιβεβαιώνονται πλήρως οι καταγγελίες μας για επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών όσων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά είναι απολύτως έκθετοι», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου είναι έκθετοι γιατί με τη στάση τους αποδεικνύουν - για μια ακόμη φορά - περίτρανα την πλήρη πολιτική τους ανευθυνότητα, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος [Βλέπε άρθρο] .

«Για την ταμπακιέρα δεν μας λέει τίποτα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ας μας απαντήσει υπεύθυνα: Αληθεύει ή όχι ότι κάποιοι ανάγκασαν τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσουν “την απαλλαγή βουλευτών για να μην δικαστούν”;», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ανταπαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για απεγνωσμένη προσπάθεια της ηγετικής ομάδας του κ. Παπανδρέου να μεταφέρει τον δημόσιο διάλογο στο χώρο της παραπολιτικής. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πόσο στείρα είναι η πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ο κ. Αντώναρος και κατέληξε λέγοντας:

«Στη συνείδηση των πολιτών έχει περάσει ως το κόμμα που συνειδητά προσπαθεί να αντιστρατευθεί όλες τις πρωτοβουλίες για το καλό του τόπου κι όλων των Ελλήνων. Είναι το κόμμα του ΟΧΙ σε όλα».

απο τα ΝΕΑ