5 Αυγούστου 2009

μαγευτική βραδιά απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιουλίου 2009 στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου της Άνω Σύρου,



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΣΥΡΟΥ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1860





Μια μαγευτική βραδιά απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιουλίου 2009 και ώρα 22.00’’ στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου της Άνω Σύρου, στη συναυλία του Μιχάλη ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗ.

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου με θέμα ‘’στις γειτονιές του Μάρκου ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ’’ και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Θέμη ΡΟΔΑΜΙΤΗ, και με συνδιοργάνωση από τον Σύλλογό μας, ο λαουτιέρης Μιχάλης Τζουγανάκης ερμήνευσε δικά του τραγούδια που παντρεύει τις μουσικές της Κρήτης με αυτές του κόσμου.

Το κοινό ήταν πολυπληθές και ιδιαίτερα θερμό τον οποίο χειροκρότησε και χόρεψε υπό τους ήχους του λαούτου και της λύρας του Γιώργη Σκορδαλού, και απόλαυσε παραδοσιακή μουσική και τραγούδια του καλλιτέχνη που τραγούδησε με πάθος.

Κατά την παρουσίαση του δευτέρου μέρους του προγράμματος από τον κ. Θέμη ΡΟΔΑΜΙΤΗ, ο οποίος κάλεσε τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Βασίλειο ΚΑΛΥΒΑ για σύντομο χαιρετισμό, και αφού καλησπέρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Άνω Σύρου κ. Φώτιο ΞΑΓΟΡΑΡΗ και το κατάστημα Κώστας ΠΡΕΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Ελληνικά Παραδοσιακά Προϊόντα, μέλος του Συλλόγου μας, για την ευγενική χορηγία εκ μέρους του των προσφερομένων ειδών (παξιμάδια, ελιές, ρακί) στο κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Έγινε απονομή αναμνηστικής πλακέτας του Συλλόγου μας από τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο ΚΑΛΥΒΑ, προς τον Δήμαρχο της Άνω Σύρου και στον Μιχάλη Τζουγανάκη. Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε ότι ‘’Τη λόγια μπορώ να πω για ένα καλλιτέχνη όπου η μουσική του μας διαπερνάει ; Τη λόγια μπορώ να πω για ένα καλλιτέχνη όπου η φωνή του χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά μας ; Θα πω αυτό κοιτάζοντας τον Μιχάλη Τζουγανάκη είπαν μαζί μια μαντινάδα του’’.

Στο κατάμεστο χώρο της αυλής του Δημοτικού Σχολείου η εκδήλωση παρατάθηκε κατόπιν προτροπής του πλήθους για συνέχιση της θαυμάσιας μουσικής βραδιάς, αίτημα το οποίο ικανοποιήθηκε άμεσα από τον καλλιτέχνη, ο οποίος στο σημείο αυτό έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τον Σύλλογό μας στον Πρόεδρο και σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέροντας ότι τον συγκίνησαν και αφιέρωσε ένα από τα τραγούδια του.

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση του καλλιτέχνη προς τον κόσμο ότι θα ξαναβρεθεί κοντά μας.-