18 Μαρτίου 2009

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ




ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ





«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει δηλώσει στο παρελθόν και τώρα δηλώνει για άλλη μια φορά ότι η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία μπορεί να ανήκει στο υπουργείο οικονομικών, είναι υπηρεσία του κράτους και στο βαθμό που υπάρχουν σκέψεις και τοποθετήσεις για κάποια μορφή ιδιωτικοποίησης ή μετατροπής της σε ανεξάρτητη αρχή, εμείς θα αντιταχθούμε.

Μπορεί να έχουμε διαφωνία με το κράτος το οποίο ζούμε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε να αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις. Και πολύ περισσότερο υπηρεσίες, για τις οποίες έχει ευθύνη το κράτος, να μετατίθενται σε άλλα κέντρα, τα οποία κανείς δεν μπορεί να τα ελέγξει ούτε και μέσα από το κοινοβούλιο».



Για την ενίσχυση της καταστολής



«Εμείς εδώ και χρόνια και την περίοδο των γεγονότων του Δεκέμβρη είχαμε υπογραμμίσει το εξής πράγμα: Ό,τι επεισόδια γίνονται, ανεξάρτητα αν γίνονται από παιδιά αγανακτισμένα, πιεσμένα κοινωνικά, είτε από συγκεκριμένους οργανωμένους κύκλους της κουκούλας, όλα αυτά τα επεισόδια θα αξιοποιηθούν για να διαμορφωθεί ένα κράτος της πιο άγριας καταστολής.

Το καινούριο στοιχείο είναι ότι αυτό θα προσπαθήσουν να το μεταφέρουν προς τα κάτω, να οργανώσουν και τους ίδιους τους κατοίκους, σε διάφορες μορφές οργάνωσης, με στόχο τάχα την καταπολέμηση της κοινωνικής εγκληματικότητας, στην πραγματικότητα τη διάδοση ενός πνεύματος τρομοκρατίας και αλληλοκαρφώματος.

Είναι άλλο πράγμα η κριτική που κάναμε στους κουκουλοφόρους και άλλο πράγμα να αποδεχθούμε τέτοιους στρατηγικούς σκοπούς που έχει η κυβέρνηση, στρατηγικοί σκοποί που άλλωστε είναι θωρακισμένοι και στο πλαίσιο της ΕΕ».