30 Μαρτίου 2009

Πρόγραμμα Υπουργείου Πολιτισμού

Πρόγραμμα Υπουργείου Πολιτισμού για την περίοδο

31 Μαρτίου 2009 – 12 Απριλίου 2009

Τρίτη 31 Μαρτίου

11.30 Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Θοδωρής Δραβίλλας, θα παραστεί στην εκδήλωση της Ε.Υ.Δ.Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» όπου θα παρουσιαστούν έργα πολιτισμού του Ε.Π. Κοινωνία της Πληροφορίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, City Link).

12.00 Ο Υπουργός Πολιτισμού θα παραστεί στη Συνέντευξη Τύπου που διοργανώνει ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών κ. Γιώργος Λούκος για την παρουσίαση του Προγράμματος 2009, που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου).

13.30 Ο Γενικός Γραμματέας κ. Θοδωρής Δραβίλλας και η αν. Γενική Διευθύντρια κα Μαρία Βλαζάκη θα παραστούν στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ανασκαφής της ελληνικής αρχαιολογικής αποστολής στο Κουβέιτ. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΥΠ.ΠΟ..

20.00 Ο Υπουργός Πολιτισμού θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη που θα πραγματοποιηθούν στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, Κτήριο οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου).

Τετάρτη 1 Απριλίου

11.00 Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ. θα παραστεί στη συνέντευξη Τύπου για την έκθεση «Ο Άθως και η Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Θησαυροί του Αγίου Όρους» που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, Αίθουσα Σεφέρη (Β.Σοφίας 1).

20.00 Ο Υπουργός Πολιτισμού θα παραστεί σε εκδήλωση προς τιμήν του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά για τα 40 χρόνια της ταινίας «Ζ», που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31).

Πέμπτη 2 Απριλίου

20.30 Ο Υπουργός Πολιτισμού θα παραστεί σε εκδήλωση στη μνήμη του Μστισλάβ Ροστροπόβιτς, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Δ.Μητρόπουλος).

Παρασκευή 3 Απριλίου

09.30 Ο Υπουργός Πολιτισμού θα προεδρεύσει της Συνόδου Υπουργών Πολιτισμού Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

20.00 Ο Υπουργός Πολιτισμού θα χαιρετίσει την εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 50 ετών από την ίδρυση της ΟΠΑΠ Α.Ε., που διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής.

Δευτέρα 6 Απριλίου

12.00 Ο Υπουργός Πολιτισμού θα παρουσιάσει το βιβλίο του κ. Νίκου Κοτζιά «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ - Παγκοσμιοποίηση και η περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου» σε εκδήλωση, που πραγματοποιεί το ΙΣΤΑΜΕ στην Παλαιά Βουλή.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

12.00 Ο Υπουργός Πολιτισμού θα παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνουν τα Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. για την παραχώρηση της Μαρίνας Φαλήρου στο Δήμο Καλλιθέας.

17.45 Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ. κ. Θοδωρής Δραβίλλας θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Ο Άθως και η Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Θησαυροί του Αγίου Όρους» που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

19.00 Ο Γενικός Γραμματέας κ. Θοδωρής Δραβίλλας, θα τελέσει τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Καλύμνου.

Σάββατο 11 Απριλίου

Επίσκεψη Υπουργού Πολιτισμού στο Νομό Σερρών.

Κυριακή 12 Απριλίου

Επίσκεψη Υπουργού Πολιτισμού στο Νομό Σερρών.