30 Μαρτίου 2009

αποστολές των διακομματικών αντιπροσωπειών του Κοινοβουλίου στο εξωτερικό


Στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διπλωματίας ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρης Σιούφας ανακοίνωσε τις αποστολές των διακομματικών αντιπροσωπειών του Κοινοβουλίου στο εξωτερικό:



· Η Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Έλσα Παπαδημητρίου (Ν.Δ., Αργολίδας), μεταβαίνει στην Αντίς Αμπέμπα από 1 έως 11 Απριλίου προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της 120ης Ολομέλειας της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης και στις εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης. Στις εργασίες αυτές θα λάβουν μέρος και ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ, Κυκλάδων), που θα μεταβεί στην Αντίς Αμπέμπα από 5 έως 11 Απριλίου, καθώς και οι βουλευτές κ.κ. Αντώνιος Σκυλλάκος (ΚΚΕ, Λάρισας) και Αθανάσιος Λεβέντης (ΣΥΡΙΖΑ, Αττικής), που θα μεταβούν στην αιθιοπική πρωτεύουσα από 3-11 Απριλίου 2009.



· Η βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (Ν.Δ., Σερρών) αναχώρησε στις 29 Μαρτίου για την Πράγα ως επικεφαλής της διακομματικής αντιπροσωπείας της Επιτροπής με συμμετέχοντες τους βουλευτές κ.κ. Αναστάσιο Λιάσκο (Ν.Δ., Ευβοίας), Βασίλη Τόγια (ΠΑΣΟΚ, Βοιωτίας), Κωνσταντίνο Αλυσανδράκη (ΚΚΕ, Ιωαννίνων), Περικλή Κοροβέση (ΣΥΡΙΖΑ, Α΄ Αθήνας) και Κυριάκο Βελόπουλο (ΛΑΟΣ, Β΄ Θεσσαλονίκης).

Η ελληνική διακομματική αντιπροσωπεία πρόκειται να λάβει μέρος σε κοινή συνεδρίαση με την Επιτροπή Επιστημών, Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού του Τσεχικού Κοινοβουλίου από 30 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2009 κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Επιτροπής κ. Bartos.



· Ο βουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης (Ν.Δ., Ηρακλείου) μεταβαίνει στη Βαλένθια από 30 έως 31 Μαρτίου 2009 για να λάβει μέρος στην Επιτροπή Ελέγχου του Συμβουλίου της Ευρώπης.



· Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Σούρλας (Ν.Δ., Μαγνησίας) μεταβαίνει στο Βελιγράδι στις 31 Μαρτίου 2009 προκειμένου να λάβει μέρος σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων με θέμα: «Αναστήλωση, συντήρηση και επανάχρηση του Πύργου Nebojsa».



· Οι βουλευτές κ. Ιωάννης Γιαννέλης-Θεοδοσιάδης (Ν..Δ., Λέσβου) και κ. Ροδούλα Ζήση (ΠΑΣΟΚ, Μαγνησίας) μεταβαίνουν στο Βερολίνο από 1 έως 2 Απριλίου 2009 προκειμένου να μετάσχουν στη Διάσκεψη που συνδιοργανώνουν η Συνέλευση της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης με το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας με θέμα τη «Στρατιωτική - μη στρατιωτική συνεργασία στις επιχειρήσεις διαχείρισης κρίσεων».

· Ο βουλευτής κ. Πέτρος Ευθυμίου (ΠΑΣΟΚ, Β΄ Αθήνας) θα μεταβεί στο Κισινάου της Μολδαβίας από 1 έως 7 Απριλίου 2009 συμμετέχοντας στην αποστολή παρατηρητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Μολδαβίας. Στην αποστολή παρατηρητών της Συνέλευσης του ΟΑΣΕ θα συμμετέχει επίσης, ο βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ( Ν.Δ., Λάρισας), ο οποίος θα μεταβεί στο Κισινάου από 3 έως 6 Απριλίου.

· Οι βουλευτές κ.κ. Κωνσταντίνος Μπαντουβάς (Ν.Δ., Ηρακλείου) και Εμμανουήλ Στρατάκης (ΠΑΣΟΚ, Ηρακλείου) θα μεταβούν στο Μόντρεαλ από 3 έως 5 Απριλίου 2009 για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Ελευθέριο Βενιζέλο που διοργανώνονται εκεί από το Σύλλογο Κρητών Μόντρεαλ, το Ίδρυμα Βενιζέλου και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ.



· Οι βουλευτές κ.κ. Γιώργος Καλαντζής (Ν.Δ., Καβάλας) και Σάββας Τσιτουρίδης (Ν.Δ., Κιλκίς) μεταβαίνουν στο Βίλνιους στη Λιθουανία από 3 έως 7 Απριλίου 2009 προκειμένου να λάβουν μέρος στις εργασίες της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.



· Οι βουλευτές κ.κ. Αριστέλης Παυλίδης (Ν.Δ., Δωδεκανήσου), Αδάμ Ρεγκούζας (Ν.Δ., Β΄ Θεσσαλονίκης) και Θεοχάρης Τσιόκας (ΠΑΣΟΚ, Β΄ Θεσσαλονίκης) θα βρίσκονται στη Σόφια έως 1 Απριλίου προκειμένου να λάβουν μέρος στην κοινή Συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας στα πλαίσια Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα: «Η Κυριλλομεθοδιανή παράδοση στην Ορθοδοξία».