2 Μαρτίου 2009

επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην του ήρωα Βασιλείου Καλαθενού, και οργανώθηκε από το Δήμο Λινδίων και τους βετεράνους του Κυπριακού Αγώνα.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου – τ. Υπουργός, Αριστοτέλης Α. Παυλίδης, σήμερα το πρωί παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στη Λάρδο, εις μνήμην του ήρωα Βασιλείου Καλαθενού, και οργανώθηκε από το Δήμο Λινδίων και τους βετεράνους του Κυπριακού Αγώνα.

Κατά τις παρεμβάσεις που έγιναν από τους παρισταμένους, ο Α. Παυλίδης υπογράμμισε «τον ηρωισμό των μαχητών του Κυπριακού Αγώνα το 1974. Γνωρίζω, όχι μόνο από τα κατά καιρούς γραφέντα, αλλά προπάντων από όσα παρακολούθησα εκ του σύνεγγυς ως μέλος της Επιτροπής «Φακέλου Κύπρου». Αναδύεται από τις περιγραφές όλων όσων κατέθεσαν στην Επιτροπή μας, ένα βασικό στοιχείο: ο ηρωισμός-η αυτοθυσία που επέδειξαν τα Ελληνόπουλα που έλαβαν μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο. Μεταξύ αυτών και ο Βασίλης Καλαθενός, το παιδί από τη Λάρδο. Σήμερα εκφράζω κι εγώ σε όλους τους παρισταμένους τον θαυμασμό μου για τον ηρωισμό του και μένω με τη βεβαιότητα η πατρίδα μας να συνεχίσει να έχει «μαχητές» τόσο σε πολεμικές περιόδους, όσο και σε ειρηνικές».