17 Μαρτίου 2009

επιλογή Αρχιπλοιάρχων για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των Υποναυάρχων

1. Συνεκλήθη σήμερα, το Ανώτατο Συμβούλιο Λιμενικού Σώματος έτους 2009, υπό την προεδρία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος. Κατά τις εργασίες του συμβουλίου αυτού εκρίθησαν συνολικά δύο (02) Αντιναύαρχοι, έξι (06) Υποναύαρχοι (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.), ένας (01) Υποναύαρχος Τεχνικός, ένας (01) Υποναύαρχος Ιατρός, δεκαεννέα (19) Αρχιπλοίαρχοι (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.), ένας (01) Αρχιπλοίαρχος Τεχνικός και ένας (01) Αρχιπλοίαρχος Ιερέας.

2. Εξ’ αυτών, τρεις (03) Υποναύαρχοι και οκτώ (08) Αρχιπλοίαρχοι Λ.Σ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.), κρίθηκαν ως «Ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους» και προήχθησαν οι μεν Υποναύαρχοι στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. (εκτός οργανικών θέσεων), οι δε Αρχιπλοίαρχοι στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. (εκτός οργανικών θέσεων).

3. Εν συνεχεία, συνεκλήθη το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων του Λιμενικού Σώματος με ευρύτερη σύνθεση έτους 2009, υπό την προεδρία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να προβεί στην επιλογή Αρχιπλοιάρχων για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των Υποναυάρχων. Το εν λόγω συμβούλιο επέλεξε για την πλήρωση των κενών θέσεων των Υποναύαρχων τους Αρχιπλοιάρχους Λ.Σ. Μπιτζή Αλέξανδρο, Πουλιάκα Απόστολο και Νάκο Γεώργιο, οι οποίοι και προήχθησαν στο βαθμό του Υποναυάρχου του Λιμενικού Σώματος.