7 Μαρτίου 2009

«Βγάζετε τα νησιά μας στο σφυρί, σταματήστε πριν να είναι αργά κύριε Σουφλιά»






















«Βγάζετε τα νησιά μας στο σφυρί, σταματήστε πριν να είναι αργά κύριε Σουφλιά». Με

αυτό τον τρόπο εξέφρασε την οργή και την αγανάκτηση του για την εμμονή των κυρίων Σουφλιά και Μαρκόπουλου να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργολάβων, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Νικητιάδης, με δήλωση που έκανε μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής στη Βουλή, στην οποία συζήτησαν χθες την Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Ειδικό Χωροταξικό .

Η συζήτηση του Ειδικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό ήταν αυτή που πυροδότησε την έντονη αντίδραση του γραμματέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ κ. Νικητιάδη. Ειδικότερα ο κ. Νικητιάδης επισήμανε τις σκανδαλώδεις διατάξεις του Ειδικού Χωροταξικού, που προωθούν οι υπουργοί ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και Τουριστικής Ανάπτυξης, οι οποίοι κυριολεκτικά βγάζουν τα νησιά μας στο σφυρί αφού επιτρέπουν στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες εκτάσεων 300 στρεμμάτων να μπορούν να χτίσουν 100 μεζονέτες με εμβαδό 90 τετραγωνικών μέτρων η κάθε μία όταν μέχρι σήμερα ο κάθε έλληνας για να χτίσει 200 τετραγωνικά μέτρα έπρεπε να διαθέτει τουλάχιστον τέσσερα στρέμματα εκτός σχεδίου..

Αναφερόμενος στο θέμα ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Οργή και αγανάκτηση μου προκαλεί η εμμονή της κυβέρνησης, δια των κυρίων Σουφλιά και Μαρκόπουλου, στην προώθηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το Ειδικό Χωροταξικό του Τουρισμού. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να έχεις απέναντι σου όλες τις περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας, το σύνολο των κοινωνικών φορέων του Τουρισμού, το Συμβούλιο Χωροταξίας και να συνεχίζεις να θέλεις να ικανοποιήσεις τα συμφέροντα ελαχίστων μεγαλοεργολάβων από την αλλοδαπή και την ημεδαπή, πιστεύοντας ότι στο βωμό μικρών χρηματικών εισροών έχεις το δικαίωμα να οικοπεδοποιείς τα πανέμορφα νησιά μας. Κύριε Σουφλιά, κύριε Μαρκόπουλε θα μας βρείτε μπροστά σας, το ξεπούλημα δεν θα περάσει. Θα μας βρείτε όλους τους νησιώτες απέναντί σας. Για όλα τα πράγματα υπάρχουν και όρια».