5 Μαρτίου 2009

ενώ αξιοποιείται το τουριστικό περίπτερο Περίσσα Σαντορίνης το ξενία της Σάμου φιλοξενεί λαθρομετανάστες

ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΕΡΙΣΣΑΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ.

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Το Τουριστικό Περίπτερο του ΕΟΤ στην Περίσσα της Σαντορίνης, σημείο αναφοράς για την τουριστική ιστορία του νησιού, αναμένεται να αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης για τους επισκέπτες και τους κατοίκους του νησιού. Την άμεση αξιοποίηση και συντήρηση του Περιπτέρου είχε ζητήσει ο κ. Βρούτσης από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με ερώτησή του στη Βουλή στις 26 Ιανουαρίου.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, η οποία διαχειρίζεται το ακίνητο, ανταποκρινόμενη στην παρέμβαση του κ. Βρούτση, έχει προκηρύξει ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό με σκοπό την ανακαίνιση και την ήπια ανάπτυξή του. Καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών για το διαγωνισμό έχει ορισθεί η Παρασκευή 6η Μαρτίου.

Ο ανάδοχος, που θα προκύψει από τις διαδικασίες, θα δεσμευτεί να εκπληρώσει ορισμένες βασικές προϋποθέσεις:

  • Ανακαίνιση και αναβάθμιση του ακινήτου (αισθητική και λειτουργική) και εκσυγχρονισμό της κτιριακής εγκατάστασης, ώστε να λειτουργήσει ως σύγχρονη μονάδα παροχής υπηρεσιών εστίασης και αναψυχής.
  • Εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον.
  • Διαμόρφωση, συντήρηση και προστασία του περιβάλλοντος χώρου.
  • Διασφάλιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών.

Το Τουριστικό Περίπτερο παρέμενε εγκαταλελειμμένο περισσότερο από τρία χρόνια. Eνώ θα έπρεπε να αποτελεί κόσμημα για το νησί, είχε καταντήσει σε σκουπιδότοπο.

Kάτοικοι, αυτοδιοίκηση και θεσμικοί φορείς δικαίως ζητούσαν λύση στο πρόβλημα και την μετατροπή του ακινήτου σε πόλο ανάπτυξης για την περιοχή.