10 Μαρτίου 2009

δραστηριότητα του Βουλευτή Δωδεκανήσου και π.Υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑ κ. Χ. Κοκκώση είχε σήμερα συνεργασία ο Βουλευτής Δωδεκανήσου -τ. Υπουργός κ. Αριστοτέλης Α. Παυλίδης, σχετική προς θέματα Δωδεκανήσου, κατά την οποία κυρίως ζήτησε ενημέρωση επί των εξελίξεων του διαγωνισμού για το Golf Αφάντου.

Ο Χ. Κοκκώσης πληροφόρησε τον κ. Παυλίδη ότι μετά την προ μηνών έγκριση της διυπουργικής επιτροπής για την προώθηση του σχετικού διαγωνισμού έχει ήδη ετοιμασθεί και αποστέλλεται προς τις τρεις προεπιλεγείσες ενδιαφερόμενες εταιρίες η τελική πρόσκληση για την υποβολή των απ’ αυτές σχεδίων αναπτύξεως του Golf Αφάντου.

Σημειώνεται ότι οι γενικές απαιτήσεις της ΕΤΑ όπως ήδη έχουν συζητηθεί αναφέρονται σε επέκταση του υφισταμένου γηπέδου από 18 σε 27 «τρύπες» και στην ανέγερση ξενοδοχείου τουλάχιστον 4 αστέρων.

Συνδυάζεται και η προοπτική πλαισιώσεως του ξενοδοχείου με παραθεριστικές κατοικίες αναλόγως των όσων τελικά θα καθορισθούν από την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα εκδοθεί εντός των ημερών, για την οριστικοποίηση του πλαισίου Χωροταξικού Σχεδίου για τον Τουρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προ εβδομάδας συζήτηση επ’ αυτού του σχεδίου στη Βουλή, ο Α. Παυλίδης, υποστήριξε επίμονα την ανάγκη το ταχύτερο να καθορισθούν οι όροι για την παραθεριστική κατοικία και με κριτήριο, να ληφθεί δε υπόψη ότι το νέο αυτό είδος καταλυμάτων δεν πρέπει να δημιουργήσει σκληρές ανταγωνιστικές συνθήκες για τα υφιστάμενα ξενοδοχειακά καταλύματα και να μην ενταχθεί στις επιδοτήσεις των Αναπτυξιακών Νόμων. Αυτά δε παράλληλα προς την πολεοδομική τακτοποίηση των ξενοδοχειακών μονάδων.