17 Μαρτίου 2009

Αποκομμένη η Σύμη από την υπόλοιπη Ελλάδα λόγω ανυπαρξίας ακτοπλοϊκής σύνδεσης





- EΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ από τον Δήμαρχο Σύμης στον Αν.Παπαληγούρα για την μη-ακτοπλοϊκή σύνδεση

Με αφορμή το γεγονός ότι το πανέμορφο νησί της Σύμης μένει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση εδώ και δύο περίπου εβδομάδες ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Παπακαλοδούκας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Yπουργό Eμπορικής Nαυτιλίας Aιγαίου και Nησιωτικής Πολιτικής, Aναστάσιο Παπαληγούρα.
Στην επιστολή μεταξύ άλλων επισημαίνεται το γεγονός ότι
το πλοίο της G.A. Ferries έχει σταματήσει να εκτελεί τα δεν εκτελεί τα προγραμματισμένα του δρομολόγια, χωρίς αν έχει δοθεί λύση.
Η κατάσταση χειροτερεύει αφού πλησιάζουν και οι γιορτές του Πάσχα και δεν μπορούν οι ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφθούν το νησί να κάνουν κρατήσεις.
Ειδικότερα στην επιστολή του ο Δήμαρχος Σύμης αναφέρει:
«Κύριε Υπουργέ,
Για μία ακόμη φορά το νησί μας παραμένει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους το πλοίο της GA FERRIES δεν εκτελεί τα προγραμματισμένα του δρομολόγια, αλλά θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Εμείς οι κάτοικοι της Σύμης αισθανόμαστε ότι το νησί μας είναι πιο αδικημένο σε σχέση με άλλα νησιά, αφού εξυπηρετούμεθα ενδοδωδεκανησιακά με δυο δρομολόγια και με τον Πειραιά με πλοίο που χρειάζεται να ταξιδέψει ο επιβάτης 26 ώρες και αν βέβαια εκτελεστεί το δρομολόγιο. Να σημειωθεί ότι άλλα νησιά με σαφώς λιγότερες ανάγκες από αυτές της Σύμης έχουν πέντε επιδοτούμενα δρομολόγια την εβδομάδα.
Πλησιάζουν οι ημέρες του Πάσχα και η έναρξη της θερινής περιόδου και πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να επισκεφτούν τη Σύμη, αλλά δεν είναι σε θέση να κάνουν τις κρατήσεις τους, λόγω της κατάστασης που έχει προκύψει.
Παρακαλούμε να δώσετε άμεσα λύση στο πρόβλημά μας και επιπρόσθετα για ακόμη μία φορά ζητούμε να ικανοποιηθεί το αίτημά μας για επιδότηση ενός δρομολογίου Σύμη-Ρόδο - Σύμη, ώστε να εξυπηρετούνται οι εμπορικές και οικοδομικές δραστηριότητες του νησιού με οχήματα».