7 Μαρτίου 2009

δελτίο τύπου του Βουλευτή και π.Υπουργού Α.Παυλίδη για την εορτή της ενσωμάτωσης


Επ’ ευκαιρία του εορτασμού της επετείου της «Ενσωματώσεως», ο Βουλευτής Δωδεκανήσου -τ. Υπουργός κ. Αριστοτέλης Α. Παυλίδης, έκαμε την παρακάτω δήλωση:

«Για πρώτη φορά από της Μεταπολιτεύσεως, δεν ευρίσκομαι στα αγαπημένα μου Δωδεκάνησα, για να μετάσχω στον εκεί επετειακό εορτασμό της 7ης Μαρτίου 1948. Ο «καιρός» και πάλιν απεδείχθη πως είναι… ο «χειρότερος εχθρός». Αναγκαστικά «δέσμιος» στο Αεροδρόμιο Αθηνών!

Παρ’ όλα αυτά η σκέψη μου είναι στραμμένη στην Ιστορία την προ και μετά την «Ενσωμάτωση». Ιστορία γεμάτη αγώνες! Αγώνες για την απελευθέρωση, αγώνες κατόπιν, για την πρόοδο!

Και στις δύο φάσεις της συναρπαστικής Ιστορίας τους οι Δωδεκανήσιοι εθριάμβευσαν, δικαίωσαν πόθους, προσδοκίες, ελπίδες!

Δωδεκανήσιοι διεκρίθησαν σ’ όλα τα πεδία είτε εν πολέμω, είτε εν ειρήνη και αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για πάρα πολλούς «Μεταπελευθερωτικούς» συμπατριώτες μας.

Μεταξύ αυτών των «Μεταπελευθερωτικών» Δωδεκανησίων, φιλοδοξώ επίμονα να καταταγώ, συμμαχητής όσων «μάχονται» καθημερινά για τον τόπο μας. Έτσι, πολιτεύομαι επί 35 χρόνια, σκληρά, επίπονα, με καθημερινό αγώνα και αγωνία! Με στήριξη, όμως, το μοναδικό μέχρι σήμερα γεγονός ότι μου κάμνουν οι Δωδεκανήσιοι την εξαιρετική τιμή να με περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους επί 32 συνεχή έτη από τα 52 της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής ζωής των.

Αυτή η τιμή, αυτή η εμπιστοσύνη με κατακλύζει μέρα-νύχτα, αποτελεί οδηγό της όλης ζωής μου και δεν τη θυσιάζω για κανέναν, μα απολύτως για κανέναν… «περίεργο», είτε είναι «εφοπλιστής» με 11 καράβια, είτε με τα καράβια όλου του κόσμου!

Μ’ αυτό τον οδηγό και με απέραντο σεβασμό στην ιερά μνήμη όσων μας χάρισαν την 7η Μαρτίου, συνεχίζω την πορεία μου… θαλασσοδαρμένος, ίσως, αλλά χωρίς καμία παρέκκλιση!»