23 Φεβρουαρίου 2009

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη διακινητών τους στη Σάμο


- Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα-Τραυματισμός 53χρονου λιμενεργάτη - Τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο

Εντοπίστηκε, βραδινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. βορειοανατολικά του Ακρωτηρίου ΓΑΤΟΣ Σάμου, από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, πνευστή λέμβος, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες χειριστές, ηλικίας 39 και 24 ετών, αντίστοιχα, και είκοσι επτά (27) αλλοδαπούς, στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων.

Οι ανωτέρω εισήλθαν παράνομα στη χώρα, προερχόμενοι, κατά δήλωσή τους, από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με το παραπάνω σκάφος, το οποίο βυθίστηκε, με αποτέλεσμα να πέσουν στη θάλασσα και να ακολουθήσει περισυλλογή αυτών από το πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.

Οι προαναφερθέντες, καθώς και διακινητές τους, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Λιμενική Αρχή Σάμου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

=======================

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, τέσσερις (04) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένοι στο χώρο του φορτίου φορτηγού οχήματος, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

=======================

Κατά την διαδικασία εκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων, απογευματινές ώρες χθες, στο λιμένα στου Σκαραμαγκά, από το Φ/Γ «SOFIA» σημαίας Βουλγαρίας, τραυματίστηκε από πτώση 53χρονος λιμενεργάτης, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», όπου και νοσηλεύεται.

Από τη Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, συνελήφθησαν και θα προσαχθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, ο Υποπλοίαρχος του πλοίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας φορτοεκφορτώσεων και ο υπάλληλος της, καθώς και ο χειριστής του γερανού.

=======================

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, στην οδό Νεάρχου Ηρακλείου, συγκρούστηκαν μεταξύ τους δύο επιβατηγά οχήματα, με οδηγούς μία 36χρονη και μία 59χρονη αντίστοιχα.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκε η 36χρονη οδηγός, η οποία διεκομίσθη, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΠΕΠΑΓΝΗ.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.