22 Φεβρουαρίου 2009

να ξεκαθαριστεί πλήρως η κατάσταση στις υποθέσεις του Λιμενικού Ταμείου Σάμου


Πριν λίγους μήνες ξαφνικά η Τράπεζα Πειραιώς, απέσυρε τον Διευθυντή της από το υποκατάστημα της στη Σάμο και τοποθέτησε άλλον στη θέση αυτή .Πολλές φορές και σε άλλες τράπεζες συμβαίνουν τέτοιες αλλαγές και σίγουρα δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι το επιλήψιμο για να απομακρυνθεί ένας διευθυντής.

Ομως στη περίπτωση της Τραπέζης της Πειραιώς στη Σάμο η διοίκηση αν και υπεβλήθη προφορικό αίτημα σε αυτή για πληροφόρηση απέφυγε επιμελώς να δώσει κάποια απάντηση περί της απομάκρυνσης του διευθυντή της.
Πολλά ερωτηματικά άρχισαν να δημιουργούνται στη κοινή γνώμη της Σάμου και αρκετοί επώνυμοι πολίτες που δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε τα ονόματα τους διαπίστωσαν ότι εν αγνοία τους χρήματά τους είχαν επενδυθεί σε τραπεζικές συναλλαγές χωρίς αυτοί να γνωρίζουν η να έχουν ερωτηθεί για το παραμικρό.
Σε αναζήτηση πληροφοριών από την τράπεζα σχετικά με το τί συμβαίνει εισέπρατταν την απάντηση ότι έχει γίνει κάποιο λάθος και σε καμία περίπτωση δεν θα 'έχαναν οι πελάτες τα χρήματα τους αλλά και τους τόκους τους.
Ο εσωτερικός έλεγχος που διενεργήθηκε είχε σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση του διευθυντή της τραπέζης άνευ επισήμου δικαιολογίας.

Ενα στοιχείο που σύντομα θα έρθει στο φώς της δημοσιότητας μια και η δικαστική έρευνα ψάχνει να δει τι έχει συμβεί είναι η καταγγελία ιδιώτη σχετικά με περίεργες συναλλαγές που κατά την άποψη του τον ζημίωσαν οικονομικά και επαγγελματικά.

Ενα επιπλέον στοιχείο που θα δει και αυτό το φώς της δημοσιότητας σύντομα είναι αυτό της μεταφοράς μέρους των χρημάτων του Λιμενικού Ταμείου της Σάμου στη αναφερομένη παραπάνω τράπεζα.
Οπως έχουμε γράψει και δεν έχει διαψευσθεί μέχρι και σήμερα στη ίδια τράπεζα ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου διατηρούσε λογαριασμούς και οι ναυτιλιακές του εταιρείες στις οποίες ήταν μέτοχος και διαχειριστής είχαν δανειοδοτηθεί από την τράπεζα εκχωρώντας τα μισθώματα του ΥΕΝ της άγονης γραμμής που εκτελούσαν εδώ και πολλά
χρόνια.

Νομικός σύμβουλος στη τράπεζα ήταν ο σημερινός πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Σάμου κ.Χρήστος Σαπουνάς. Σήμερα που ο κ.Σαπουνάς είναι πρόεδρος του δημοσίου αυτού φορέα και θα πρέπει να υποστηρίξει τα συμφέροντα του Λιμενικού Ταμείου ,θα συνεχίσει να έχει τα χρήματα του Λιμενικού ταμείου στη τράπεζα που ο ίδιος εκπροσωπεί νομικά σε διάφορες περιπτώσεις ;