24 Φεβρουαρίου 2009

πιλοτική εφαρμογή της υποβολής των απλών ερωτήσεων που υποβάλλονται από Βουλευτές

Με επιστολή του ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, προς όλους τους Βουλευτές, τους ενημερώνει ότι αρχίζει, την Τρίτη 3 Μαρτίου 2009, η πιλοτική εφαρμογή της υποβολής των απλών ερωτήσεων που υποβάλλονται από Βουλευτές εναλλακτικά και με ηλεκτρονικό τρόπο, μαζί με λεπτομέρειες για τον τρόπο υποβολής.

Επισημαίνεται ότι με την τροποποίηση του Κοινοβουλευτικού Μέρους του Κανονισμού, στις 25 Ιουνίου 2008, προβλέφθηκε για πρώτη φορά η δυνατότητα υποβολής των μέσων Κοινοβουλευτικού Ελέγχου εναλλακτικά και με ηλεκτρονικό τρόπο.

Για λόγους ασφαλείας, οι ερωτήσεις, σε όλη την περίοδο πιλοτικής εφαρμογής, θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω των e-mails που διαθέτουν οι Βουλευτές, στο e-mail «erotiseis@parliament.gr».

Η πιλοτική εφαρμογή θα διαρκέσει ως τη λήξη της τρέχουσας συνόδου. Στη συνέχεια θα εκδοθεί η σχετική απόφαση του Προέδρου της Βουλής για τη δυνατότητα υποβολής σε ηλεκτρονική μορφή όλων των μέσων Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές, Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων) καθώς και των απαντήσεων σε αυτά.