19 Φεβρουαρίου 2009

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΡΟΔΟΥ



Επίσημοι φορείς, εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων, μέλη και φίλοι, παραβρέθηκαν στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Ακταίον.

Στην κατάμεστη αίθουσα, παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι δράσεις/παρεμβάσεις του νέου διοικητικού συμβουλίου. Επιπρόσθετα, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ενδιαφέρουσα ομιλία, με οπτικοακουστικό υλικό, της προέδρου του Συλλόγου κας. Μαρίας Μιχαλάκη-Κόλλια. Με τον τίτλο «Ανακαλύπτω την πόλη μου περπατώντας», πρότεινε περιπάτους και μας οδήγησε στο ν’ ανακαλύψουμε την γοητεία που εκπέμπουν τα αρχαιολογικά μνημεία της πόλης μας.

Προηγουμένως, ο αντιπρόεδρος Δρ. Γιάννης Στουραϊτης, συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, μια σύντομη παρουσίαση της σύμπραξης του Συλλόγου με τους streetpanthers (www.streetpanthers.gr) για μία καλύτερη οδική συμπεριφορά. Σχετικά ανέφερε: «…επειδή ο πολιτισμός δεν εκφράζεται μόνο με την ανακάλυψη, τη γνώση, την προβολή, την προστασία των μνημείων μας και την χρησιμοποίησή τους για την επίκληση της ένδοξης ιστορίας του τόπου μας, θα προσπαθήσω να μας επαναφέρω στην σκληρή πραγματικότητα, όπου η καθημερινή συμπεριφορά μας, συχνά, δεν αποδεικνύει καμία σχέση μας με ό,τι συνηθίζουμε να αποκαλούμε ‘πολιτισμό’…». Και, μοιράζοντας τα γνωστά αυτοκόλλητα των streetpanthers, τόνισε το ‘σύνθημά’ τους: «Πριν παρκάρετε σε θέση αναπήρων για ευκολία, προσπαθήστε να μπείτε στη θέση τους για να δείτε τι σημαίνει δυσκολία».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον κύριο Δημήτρη Φτερούγα για την ευγενική δωρεά κατασκευής τουαλέτας στο κτίριο του Συλλόγου (Πλατεία Μουσείου). Επίσης, ευχαριστεί το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, τον φωτογράφο κ. Νίκο Κασέρη, το βιβλιοπωλείο «Δένδρο», τη ναυτιλιακή εταιρεία «Dodekanisos Seaways», το κατάστημα ενδυμάτων «LOL Clothes Store» και το παντοπωλείο «Παλλάδιο», για τις γενναιόδωρες προσφορές δώρων για τις ανάγκες της λαχειοφόρου αγοράς.

Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από τους: Μαρία Μιχαλάκη-Κόλλια, Γιάννη

Στουραϊτη, Μαρίτσα Μαντικού, Πόλυ Χατζημάρκου, Φοίβη Πετρούλια, Χρυσάνθη Ζουρούδη, Λίλα Βαλιάτζα, Αργυρώ Παντελίδη, Αθηνά Λιόλιου.