23 Φεβρουαρίου 2009

Ενημέρωση για τη συμμετοχή της Ν.Α. Χίου σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού

Με την ολοκλήρωση της συμμετοχής της Ν.Α. Χίου σε εκθέσεις Τουρισμού στην Ευρώπη, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Α. Διεθνής Τουριστική Έκθεση Βρυξελλών Salon des vacances 2009

Mε μεγάλη επιτυχία έκλεισε τις πόρτες της η 51 Διεθνής Τουριστική έκθεση των Βρυξελλών Salon des vacances 09, η οποία διήρκησε από 5 μέχρι 9 Φεβρουαρίου. Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 700 εκθέτες από διάφορες χώρες σε πέντε διαφορετικούς εκθεσιακούς χώρους. Η Ελλάδα συμμετείχε με περίπτερο 200 τμ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της οργάνωσης, 105.996 άτομα επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώρο, γεγονός που σημαίνει αύξηση 5 % σε σχέση με πέρυσι.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ συμμετείχε η Ν.Α Χίου με stand. Παρατηρήθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από τους Βέλγους επισκέπτες, ενώ παράλληλα έγιναν επαφές με τον Δ/ντη του Ε.Ο.Τ. BENELUX για οργάνωση δημοσιογραφικών αποστολών στη Χίο. To stand επίσης επισκέφθηκαν ταξιδιωτικοί πράκτορες.

Β. Έκθεση Τουρισμού Τσεχίας Holiday World 2009

Η Ν.Α. Χίου έλαβε μέρος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “HOLIDAY WORLD” στην Πράγα, μία πολλά υποσχόμενη αγορά, η οποία κατέχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Τα΄σεχων. Στην έκθεση έλαβαν μέρος 868 εκθέτες από 47 χώρες και δέχτηκαν 31.447 επισκέπτες και 7052 επαγγελματίες του Τουρισμού.

Τη Ν.Α. Χίου εκπροσώπησε η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού κ. Λυπαρή Ευτυχία, ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των επαγγελματιών του Τουρισμού στο νομό μας. Το περίπτερο επισκέφθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Τσεχία κ. Κοκκώσης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η εκπρόσωπος της Ν.α. Χίου συνεργάστηκε με τον τοπικό E.Ο.Τ. και το πρακτορείο ALEX και διασφάλισε επισκέψεις δημοσιογράφων και πρακτόρων στο νομό. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Τουρισμού της Ν.Α. Χίου (Κουντουριώτου 16, τηλ: 2271040534).

Γ. Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού EMMITT στην Κωνσταντινούπολη

Για πρώτη φορά η Ν.Α. Χίου στην διεθνή έκθεση τουρισμού EMMIT που πραγματοποιήθηκε από 12-15 Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη. Επρόκειτο για μια επιτυχημένη έκθεση, με μεγάλη προσέλευση επαγγελματιών, πρακτόρων και κοινού. Ειδικά το περίπτερο της Ν.Α. Χίου επισκέφθηκαν πολλοί τουριστικοί πράκτορες της Τουρκίας, αφού η Ν.Ε.Τ.Π. είχε φροντίσει να αποσταλούν ενημερωτικά δελτία για την συμμετοχή μας σε πάνω από 100 τουριστικούς επαγγελματίες της Τουρκίας.

Επίσης, σε συνεννόηση με το Ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση προβολής των χιώτικων παραδοσιακών προϊόντων χιακού πολιτισμού στην Κωνσταντινούπολη με αναφορές στης σχέσεις Κωνσταντινούπολης κα Χίου.

Την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου εκπροσώπησαν η Πρόεδρος της Ν.Ε.Τ.Π κ. Λίτσα Λύκου και η Προϊσταμένη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και μέλος της Ν.Ε.Τ.Π κ. Βάσω Κριτάκη. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του πρακτορείου Sunrise Tours, οι οποίοι είχαν πολλές και εποικοδομητικές επαφές με Τούρκους και άλλους Επαγγελματίες τουρισμού.

Είναι επίσης σημαντικό ότι η Ν.Ε.Τ.Π Χίου έχει εκδώσει φυλλάδιο για τον τη Χίο των 4 εποχών καθώς επίσης και Χάρτη της Χίου στην τουρκική γλώσσα.