18 Φεβρουαρίου 2009

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα, την Μυτιλήνη και τη Σάμο - Τροχαίο ατύχημα στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 36χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι εντός του οχήματός του βρεθήκαν έξι (06) ακόμη αλλοδαποί (02 γυναίκες και 04 ανήλικα), στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, το οποίο πρόκειται να παραδοθεί στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας.

================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Μυτιλήνης, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο (02) αλλοδαποί (01 άνδρας και 01 γυναίκα), στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

================

Εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια βραχονησίδας «ΜΑΚΡΟΝΗΣΙ» Σάμου, από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος, με επιβαίνοντες δεκαέξι (16) αλλοδαπούς, (13 άνδρες, 02 γυναίκες και 01 ανήλικη), στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν ξεκινήσει, κατά δήλωσή τους, από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με σκοπό την παράνομη είσοδο τους στη χώρα μας.

Οι προαναφερθέντες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Σάμου ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η παραπάνω λέμβος.

================

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Θεσσαλονίκης, όταν ΙΧΕ όχημα, με 41χρονη οδηγό, συγκρούστηκε με διερχόμενο δίκυκλο όχημα, το οποίο οδηγούσε 44χρονος.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο 44χρονος οδηγός του δικύκλου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Θεσσαλονίκης, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.