18 Φεβρουαρίου 2009

ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ




ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

H ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΙΣΘΩΣΕ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. ΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥΣΟΥ- ΜΠΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΝΑΤ ΖΗΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Θετικές είναι οι εξελίξεις στις προσπάθειες, για το θέμα της δημιουργίας του καταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στην Άνδρο ώστε επιτέλους να σταματήσει η ταλαιπωρία των συνταξιούχων ναυτικών μας.

Η Βουλευτής Κυκλάδων από τον Αύγουστο του 2007, είχε αποστείλει σειρά επιστολών (στις 1/8/07, 5/11/07, 18/12/07, 20/3/08, 9/4/08, 14/5/08, 6/6/08, 9/6/08) και είχε αλλεπάλληλες επικοινωνίες τόσο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας όσο και με την Διοίκηση του ΝΑΤ.

Μάλιστα στις 11 Ιουνίου 2008, συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ, όπου για πολλοστή φορά τόνισε ότι η μη λειτουργία καταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στην Άνδρο, αποτελεί ουσιαστικά εμπαιγμό στο πρόσωπο των συνταξιούχων ναυτικών μας.

Δεν είναι δυνατό οι συνταξιούχοι ναυτικοί της Άνδρου, να υποχρεώνονται να μετακινούνται στη Ραφήνα ή σε άλλο νησί προκειμένου να εισπράξουν τη σύνταξή τους. Μάλιστα είχε ζητήσει να τροποποιηθεί η σύμβαση μεταξύ ΝΑΤ και Εμπορικής, στο κομμάτι που αφορά τους συνταξιούχους της Άνδρου και να συναφθεί σύμβαση με άλλη τράπεζα που λειτουργεί υποκατάστημα στο νησί, αφού η Εμπορική για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν απρόθυμη να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία και λειτουργία του καταστήματός της.

Το θέμα τέθηκε και κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε και με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Παπαληγούρα, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2008, ο οποίος τη διαβεβαίωσε ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2009 θα έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Έτσι υπό την «απειλή» ότι θα διακοπεί η συνεργασία μεταξύ ΝΑΤ και Εμπορικής, στο κομμάτι που αφορά τους συνταξιούχους της Άνδρου, η Εμπορική Τράπεζα τελικά επείσθει και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009, μισθώθηκε το ακίνητο επί της κεντρικής οδού Γεωρ. Εμπειρίκου στην Άνδρο, στο οποίο θα λειτουργήσει το κατάστημά της.

ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ.

Ο ΝΕΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ

Όπως δήλωσε η κ. Μανούσου, κύριο μέλημά της και νέος στόχος τώρα, είναι το κατάστημα να λειτουργήσει άμεσα.

«Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει άλλος ενάμισης χρόνος ταλαιπωρίας των συνταξιούχων ναυτικών μας, μέχρι να λειτουργήσει το κατάστημα».

Η Βουλευτής Κυκλάδων με νέα επιστολή της συνεχίζει τις πιέσεις τόσο προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όσο και προς το ΝΑΤ και την Εμπορική Τράπεζα, ώστε οι περαιτέρω ενέργειες που απαιτούνται να γίνουν με γρήγορους ρυθμούς.