22 Ιανουαρίου 2009

Συναντήσεις του Βουλευτή του Νομού Σάμου και του Δημάρχου Βαθέος.


Διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και τον Πρόεδρο της Εταιρείας Τουριστικά Ακίνητα, είχαν σήμερα ο Βουλευτής του Νομού Σάμου, κ. Θαλασσινός Θαλασσινός και ο Δήμαρχος Βαθέος, κ. Φίλιππας Πετρούσκας για θέματα που αφορούν το Δήμο Βαθέος. Ειδικότερα:

Στον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη οι δύο άνδρες έθεσαν το θέμα αποπληρωμής παλαιάς οφειλής για το χλοοτάπητα στο Στάδιο του Δήμου και ζητήθηκε, ταυτόχρονα, να περιληφθεί και ο Δήμος Βαθέος στον προγραμματισμό των αθλητικών έργων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αντικείμενο της συνάντησης με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη ήταν η ένταξη των προταθέντων έργων (δρόμος Ποσειδώνιο – Ψιλή Άμμος και το έργο οδοποιίας στο όρος Καρβούνη) σε πρόγραμμα του Υπουργείου. Σύμφωνα με τον Ειδικό Γραμματέα υπάρχει θετική αντιμετώπιση και για τα δύο έργα.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα, κ Πάτροκλο Γεωργιάδη ο οποίος δεσμεύτηκε για την οικονομική ενίσχυση του δήμου.

Τέλος, με τον Πρόεδρο της ΕΤΑ κ. Πέτρο Αλιβιζάτο, το Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Κοκκώση και τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, κα Φαλτσέτα συναντήθηκαν ο κ. Θαλασσινός με τον κ. Πετρούσκα για το ΞΕΝΙΑ Σάμου. Ο πρόεδρος της ΕΤΑ διαβεβαίωσε το Βουλευτή και το Δήμαρχο ότι βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης η τεχνική μελέτη για την άρση της επικινδυνότητας του κτιρίου και πρόθεση της ΕΤΑ είναι να αξιοποιήσει το ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείο με προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού. Στο πλαίσιο αυτό, μηχανικός της ΕΤΑ θα πάει στη Σάμο στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και θα συναντηθεί τόσο με το Δήμαρχο Βαθέος όσο και με υπαλλήλους της πολεοδομίας της Νομαρχίας. Με την ολοκλήρωση της μελέτης θα αρχίσουν και οι εργασίες για την άρση της επικινδυνότητας του κτιρίου.