5 Ιανουαρίου 2009

Στον Ερυθρό Σταυρό μετέβη ο πρωθυπουργός μετά την επίθεση στο ΥΠΠΟ





Στον Ερυθρό Σταυρό, όπου νοσηλεύεται ο αστυνομικός που τραυματίστηκε τα ξημερώματα, μετέβη το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς για την πορεία της υγείας του 21χρονου αστυνομικού και στη συνέχεια εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση.

Η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής: «Διερμηνεύοντας -είμαι βέβαιος- τα αισθήματα κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, εκφράζω τον αποτροπιασμό μου, τη θλίψη μου για την δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών, που είχε σαν συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό του εικοσάχρονου συναδέλφου τους.

» Οι αστυνομικοί είναι σκληρά εργαζόμενοι συμπολίτες μας. Είναι δημόσιοι λειτουργοί, ταγμένοι στην υπηρεσία όλων μας. Οι σφαίρες εναντίον τους πλήττουν κυρίως τη Δημοκρατία και την κοινωνία στο σύνολό της.

» Θέλω να στείλω ένα σαφές, ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους. Η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή. Το κράτος δικαίου είναι η ισχυρότερη εγγύηση για κάθε πολίτη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει αυτά που, με αγώνες και θυσίες όλων των Ελλήνων, έχουμε κατακτήσει».