27 Νοεμβρίου 2008

Αναταραχή στη Ν.Δ. για το "golden boy" των Σερρών






Αναταραχή στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, από την επ' αυτοφώρω σύλληψη ενός ελαιοχρωματιστή και ενός ηλεκτρολόγου στις Σέρρες, που ζητούσαν «μίζα» από προέδρους πολιτιστικών συλλόγων του νομού, προκειμένου να λάβουν επιχορηγήσεις από διάφορα υπουργεία.

Οι δύο συλληφθέντες υποστήριξαν στην Αστυνομία πως λειτουργούσαν κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Σερρών, Σάκη Καλαϊτζή, τον οποίον και υπέδειξαν ως εγκέφαλο. Οι ίδιοι επισκέπτονταν προέδρους πολιτιστικών συλλόγων του νομού και τους υπόσχονταν «μεσολάβηση» στα διάφορα γραφεία υπουργών, κυρίως του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και Πολιτισμού, προκειμένου να λάβουν επιχορηγήσεις για τις πολιτιστικές τους δράσεις και εκδηλώσεις.

Μάλιστα, οι δύο συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω, την ώρα που διαπραγματεύονταν το ύψος της «μίζας» από πρόεδρο πολιτιστικού συλλόγου του δήμου Σκουτάρεως, το απόγευμα της Τετάρτης.

Με σημερινή γραπτή του ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Σερρών δηλώνει «άγνοια» για το θέμα, υποστηρίζοντας: «Σήμερα πληροφορήθηκα ότι κάποια πρόσωπα, κοινοί απατεώνες, για να δικαιολογήσουν παράνομες συμπεριφορές τους, επιχείρησαν να μπλέξουν το όνομά μου και την ιδιότητά μου, ως προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Σερρών, στις παράνομες ενέργειές τους, για τις οποίες ήδη κλήθηκαν να λογοδοτήσουν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης».

Στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Σερρών χαρακτηρίζει τους δύο συλληφθέντες «κοινούς απατεώνες».

H zougla.gr αποκαλύπτει πως ο συγκεκριμένος «κοινός απατεώνας», όχι μόνο είναι γνωστός του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Σερρών, αλλά το Φεβρουάριο του 2008 είχε λάβει 3.050 ευρώ για ελαιοχρωματισμούς στα νέα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. από το ταμείο του κομματικού οργάνου.

Τη συγκεκριμένη εργασία, όπως τότε είχε καταγγελθεί από μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. Σερρών, την είχε αναλάβει ένας εκ των δύο «κοινών απατεώνων» με απευθείας ανάθεση από τον πρόεδρο Σάκη Καλαϊτζή.

H zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Σερρών, που αρχικά δήλωσε πως δεν γνωρίζει τους δύο συλληφθέντες, αλλά στη συνέχεια ανασκεύασε, λέγοντας πως «κάτι του θυμίζει το ένα όνομα».

Και στο παρελθόν τα κεντρικά της Ν.Δ. στην Αθήνα, απασχόλησαν καταγγελίες κατά του σημερινού προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Σερρών.

Στις 6/9/2008 ρεπορτάζ της zougla.gr είχε αναφερθεί στις καταγγελίες μελών του κομματικού οργάνου, για τη διαχείριση του οικονομικού ταμείου, αλλά και συναλλαγές με επιχειρήσεις, που… δωρίζουν έπιπλα και εξοπλισμό για τις ανάγκες της ΝΟ.Δ.Ε. Σερρών.

Δωρεά επίπλων στη ΝΟ.Δ.Ε. Σερρών από γνωστή εταιρεία

Αίσθηση είχε προκαλέσει και η αποκάλυψη πως τα νέα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Σερρών εξοπλίστηκαν με έπιπλα, μετά από… δωρεά γνωστής εταιρείας επίπλων γραφείου, αν και η Ν.Δ. χορήγησε 10.000 ευρώ στην τοπική οργάνωση, για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού.

Αντιπρόεδρος και στη «ΒΑΡΔΑΞ Α.Ε»

Οι αρχικές καταγγελίες κατά του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Σερρών, «θάφτηκαν» μετά από πιέσεις Σερραίων βουλευτών του κόμματος.

Ο κ. Καλαϊτζής θεωρείται «πολιτικό τέκνο» του βουλευτή Σερρών και πρώην υπουργού Αχιλλέα Καραμανλή, αν και για την ανάδειξή του στην προεδρία της ΝΟ.Δ.Ε. Σερρών, τον Ιούνιο του 2007, υποστηρίχτηκε και από τους βουλευτές Θεόφιλο Λεονταρίδη, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και Αναστάσιο Καρυπίδη.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Σερρών απολαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη του κόμματος και της κυβέρνησης της Ν.Δ. Πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου στο Δ.Σ. της εταιρείας «ΒΑΡΔΑΞ Α.Ε» (Επιχείρηση Πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκη – Σκόπια), θυγατρική των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ).

Διαβάστε επίσης:

«Σεμνά και ταπεινά» στη ΝΟ.Δ.Ε Σερρών