27 Νοεμβρίου 2008

Αποκαλύψεις από το μοναχό Ευδόκιμο στην Εξεταστική

Αποκαλύψεις από το μοναχό Ευδόκιμο στην Εξεταστική






«Βόμβα μεγατόνων» από το μοναχό Ευδόκιμο με αποκαλύψεις περί εμπλοκής υπουργών και συζήτηση σε υψηλούς τόνους σχετικά με την κλήση πολιτικών προσώπων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Ο μοναχός Ευδόκιμος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα οικονομικά της Μονής, για πρώτη φορά στις μέχρι τώρα έρευνες, επιβεβαίωσε στην κατάθεσή του τις επαφές που είχαν με υπουργούς ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος.

Ουσιαστικά, ο μ. Ευδόκιμος παραδέχθηκε ότι το Δημόσιο ζημιώθηκε κατά 15 εκ. ευρώ από τις ανταλλαγές και τη δωρεά των 9 εκ. ευρώ για το Ολυμπιακό ακίνητο, επιβεβαίωσε ότι πίσω από την εταιρεία Rassadel βρίσκεται η Μονή Βατοπεδίου, όπως και τη συμμετοχή της στην εταιρεία «Ανθεμιάς» του Αθ. Πάπιστα.

Επίσης, ανέφερε ότι η γεροντική σύναξη ενημερώθηκε από τον ηγούμενο Εφραίμ για τη δίκη στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής σχετικά με την υπόθεση της λίμνης Βιστωνίδας ότι η απόφαση καθυστερούσε, γιατί «τα είχαν βρει».

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο μοναχός Ευδόκιμος κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής.

Νωρίτερα, μοναχός Αναστάσιος, ο οποίος έχει υπογράψει έμβασμα ύψους 10 εκ. ευρώ προς το λογαριασμό της Rassadel, ανέφερε ότι υπήρξαν πληρωμές τόσο στο δικηγορικό γραφείο Πελέκη, όσο και στην κα Βουλγαράκη, χωρίς ωστόσο να θυμάται τα ακριβή ποσά.

Σε ό,τι αφορά στο Θόδωρο Ρουσόπουλο, ο Αναστάσιος είπε ότι επισκεπτόταν τη Μονή «ως ταπεινός προσκυνητής» και κατέληξε λέγοντας: «εγώ μέσα μου πιστεύω ότι όλες οι ενέργειες της Μονής είναι σωστές».

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής προέκυψε και άλλη μία περίεργη συναλλαγή με μια άγνωστη off shore εταιρεία, την Torcaso Investments, υπέρ της οποίας η Μονή Βατοπεδίου εξέδωσε επιταγή ύψους 700.000 ευρώ από το λογαριασμό της στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και άλλες, χρηματιστηριακές δραστηριότητες.

Τη Δευτέρα καταθέτουν οι πολιτικοί

Η πρόταση του προέδρου της Εξεταστικής, Χρ. Μαρκογιαννάκη, οι καταθέσεις πολιτικών προσώπων να αρχίσουν την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, αντί τη Δευτέρα, όπως ήταν προγραμματισμένο, με πρώτους τους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, Γ. Δρυ και Α. Φωτιάδη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Τελικώς, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα, οπότε και καταθέτουν οι Γ. Δρυς, Α. Φωτιάδης και Γ. Μπέζας και θα ακολουθήσουν οι κύριοι Γ. Κοντός, Α. Μπασιάκος, Ν. Κιλτίδης και Θ. Ρουσόπουλος.



πηγή ζούγκλα