26 Οκτωβρίου 2008

Π. Τατούλης: ψηφίζω υπέρ της Προανακριτικής

Π. Τατούλης: ψηφίζω υπέρ της Προανακριτικής






Ξαναχτύπησε ο Πέτρος Τατούλης, αυτή την φορά με συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Ο «αντάρτης» βουλευτής της ΝΔ:

- χαρακτηρίζει ως «λανθασμένη πολιτική κίνηση» την αποχώρηση της ΝΔ από την συζήτηση για την Προανακριτική

- τονίζει ότι ψηφίζει υπέρ της Προανακριτικής γιατί «οι ποινικά ένοχοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή»

- επαναλαμβάνει τα περί «σταλινικών κομμάτων με ανελευθερία γνώμης»

- μιλάει για πολιτικούς που «μπέρδεψαν την πολιτική με τις επιχειρήσεις, τη Βουλή με το Χρηματιστήριο και την φροντίδα του λαού με την ιδιοτελή …στοργή προς επιχειρηματίες και

«Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα», λέει ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού. «Όμως δεν αποτελούν διέξοδο ούτε οι εικοτολογίες εκλογών, ούτε οι τηλεοπτικοί ανασχηματισμοί του συρμού… πρέπει να βρούμε τον τρόπο να εκφράσουμε πάλι την κεντροδεξιά. Αν όχι, τότε επαναλαμβάνω: στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα» αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο ενός νέου κόμματος.

«Κατηγορηθήκαμε στο παρελθόν για πολλά από τον ελληνικό λαό. Για κοινωνική αναλγησία, για σκληρή οικονομική πολιτική. Ουδέποτε όμως κατηγορηθήκαμε για συλλογική διαφθορά. Ουδέποτε χαρακτηριστήκαμε φυτώριο διαπλοκής», αναφέρει για την ΝΔ ο κ. Τατούλης, τονίζοντας ότι όλα αυτά ίσχυαν μέχρι πρόσφατα, όχι όμως και τώρα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας, λέει: «Πρέπει να καταλάβουμε κάτι: οι βουλευτές δεν πρέπει να είναι στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα πειθαρχημένα. Το Σύνταγμα επιτάσσει να έχουν «απεριόριστο δικαίωμα λόγου και ψήφου».

Σε ότι αφορά την παραίτηση Ρουσόπουλου ο κ. Τατούλης, απαντά λακωνικά: «δεν σηματοδοτεί τίποτε ουσιαστικό».