9 Οκτωβρίου 2008

Διαβιβάζεται στη Βουλή ο φάκελος για το Βατοπέδι;



Έντονες φήμες ότι η δικογραφία για την υπόθεση Βατοπεδίου αποστέλλεται στη Βουλή, κυκλοφορούν απόψε στα δημοσιογραφικά γραφεία, συνοδευόμενες από πληροφορίες ότι προέκυψαν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας κ. Κυριάκος Καρούτσος ζήτησε από τους εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα τον φάκελο της υπόθεσης. Για ποιο λόγο; Σε κάθε περίπτωση ο κ. Καρούτσος είναι ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει αν η δικογραφία αποσταλεί στη Βουλή.

Άλλες πληροφορίες ανέφεραν, τις προηγούμενες ημέρες, ότι υπήρξαν καταθέσεις πέραν του ενός προσώπου που υποδείκνυαν παρεμβάσεις συγκεκριμένου υπουργού στην υπόθεση.

Στο μεταξύ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες:

Σε ανακοίνωση του αργά το βράδυ ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε το αίτημα του κόμματος να πάει ο φάκελος στην Βουλή για «να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες εκεί που υπάρχουν» επειδή «μια παρόμοιας έκτασης και ταχύτητας ανταλλαγή εκτάσεων δεν μπορεί να μην έχει ιθύνοντα νου, εκτελεστή και υψηλή πολιτική προστασία».

Προηγουμένως είχε αποκαλυφθεί οτι το ελληνικό δημόσιο παραιτήθηκε από τα δικαιώματά της στην λίμνη Βιστωνίδα υπέρ της Μονής Βατοπεδίου, με υπογραφή του τότε υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα.

Ο Γιώργος Ζορμπάς επιβεβαίωσε αυτό που είχαμε γράψει προ καιρού δηλαδή ο Εφραίμ τον επισκεπτόταν και του ζητούσε να ανταλλάξει στρατόπεδα με οικόπεδα στη λίμνη .

Ο Alpha παρουσίασε στο δελτίο του μάρτυρα ο οποίος κατέθεσε ότι οδηγούσε το αυτοκίνητο του ηγούμενου Εφραίμ στις συναντήσεις του με υπουργούς της κυβέρνησης।

πηγή By Factorx