27 Οκτωβρίου 2008

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Καρδίτσας ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΟΥΦΑστα εγκαίνια του «Μουσείου Φλωράκη»












Σήμερα εγκαινιάζουμε το «Μουσείο Φλωράκη». Το σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη αποκτά νέα ζωή. Ήταν ηθική υποχρέωσή μας προς έναν μεγάλο Καρδιτσιώτη, μια ιστορική προσωπικότητα, που διέγραψε σημαντική πορεία στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας.

Ο Χαρίλαος Φλωράκης ανήκε στους ηγέτες με προσωπική και καθοριστική συμβολή στην εμπέδωση της δημοκρατίας και της σταθερότητας στη Χώρα κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος στην ανακοίνωση για το θάνατο του: «’νθρωπος βαθιά λαϊκός, ο σύντροφος Χαρίλαος Φλωράκης έμεινε προσηλωμένος στο δίκιο του λαού και πάλεψε γι αυτό με κάθε μέσον και σε όλες τις συνθήκες.»

Οι αρχές και τις αξίες του τον έκαναν σεβαστό και αγαπητό σε πολιτικούς φίλους και αντιπάλους. Δίδαξε σε όλους μας, πως υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κάνουν βίο τους τα πιστεύω τους.

Το μουσείο αυτό φτιάχτηκε με πολύ μεράκι και σεβασμό στη μνήμη του. Συγχαίρω το Δήμο Ιτάμου, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, το Ίδρυμα Φλωράκη, και όλους τους λοιπούς φορείς που συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο. Ένα έργο που θα γίνει σημείο αναφοράς για τον Τόπο μας.