29 Οκτωβρίου 2008

Ξέσπασαν και οι εκδοτικοί πόλεμοι



Όπως συμβαίνει από εποχής …Κοσκωτά, όπως συνέβη πρόσφατα με την υπόθεση Ζαχόπουλου, έτσι και τώρα, η κόντρα για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου εξελίσσεται σε μια ακόμα σύγκρουση της διαπλοκής μεταξύ εκδοτών και κυβέρνησης - εκδοτών.

Ήδη η «Ελευθεροτυπία» επιτίθεται στον ίδιο τον κ. Καραμανλή κατηγορώντας τον για «στροφή προς πετροδολάρια και νταβατζήδες» με αφορμή την επίσκεψή του στο Εμιράτο του Κατάρ αλλά και την εκεί …αποστολή Μπόμπολα.

Σήμερα το πρωί μπήκε προσωπικά στο παιχνίδι και ο Γιάννης Αλαφούζος επιτιθέμενος από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ εναντίων των ιδιοκτητών του ALTER (Κουρής) ANT1 (Κυριακού), ALPHA (Κοντομηνάς) με αφορμή με αφορμή τις οφειλές τους στα Ταμεία ΙΚΑ, ΤΣΠΕΑΘ, ΤΣΕΥΠ, ΤΑΥΣΙΤ, ΤΑΤΤΑ, ΕΔΟΕΑΠ. Προαναγγέλλοντας την επίθεση η Καθημερινή έγραψε ότι οι οφειλές όλων των ΜΜΕ προς τα ταμεία αυτά αγγίζουν τα 90 εκατομμύρια ευρώ. Η πλευρά Κουρή απάντησε στον κ. Αλαφούζο προς το παρόν μέσω μπλογκς υπενθυμίζοντας του τις υποθέσεις εμπορίας πετρελαίου για τις οποίες είχε κατηγορηθεί επί Μητσοτάκη.

Οι αιτίες του νέου εκδοτικού πολέμου είναι δυο κατά την γνώμη μας. Πρώτον η κατάρρευση της κυβέρνησης Καραμανλή και του modus vivendi με την διαπλοκή που ίσχυε αυτά τα χρόνια. Δεύτερον, όπως έγραψε προχθές και Το ΠΑΡΟΝ, με αφορμή την επερχόμενη οικονομική κρίση, οι μεγάλοι και ισχυροί παίχτες των ελληνικών ΜΜΕ θα επιχειρήσουν εκκαθάριση του τοπίου στα media από τους μικρομεσαίους, αλλά και όσους θεωρούν πως είναι εκτός του δικού τους κύκλου. Προς το παρόν τα στρατόπεδα διαμορφώνονται ως εξής:
Η νέα συμμαχία Κοντομηνά και Μπόμπολα με αιχμές το ALPHA και το Πρώτο Θέμα που τους ενοχλεί …όλους.

Η επέκταση του Alter στο ραδιόφωνο Real και προσεχώς στον Τύπο επίσης ενοχλεί τους υπόλοιπους και επιπλέον υπάρχουν η ….παραδοσιακές κόντρες Κουρή - Κοντομηνα, Χατζηνικολάου - Θέμου, Θέμου - Μάκη κλπ.

Ο Κουρής τα πάει καλά με τον Ψυχάρη, αλλά σφάζεται με τους Αλαφούζους

Στο MEGA καλύτερα να μην πω …ποιας γίνεται. Όλοι συμμαχούν με όλους και όλοι θάβουν όλους προκειμένου να αναδειχθεί η συμμαχία που θα ελέγχει το κανάλι. Το σημαντικό εδώ είναι η συμμαχία Μπόμπολα - Βαρδινογιάννη εναντίον Λαμπράκη για την οποία πολύ θα θέλαμε να μας πει τη γνώμη του ο κ. Ρουσόπουλος.

Εμείς πάντως το λέμε «το μεγάλο άδειασμα».




πηγή By Factorx |\