25 Οκτωβρίου 2008

Νομαρχία Ηρακλείου - Συνεργασία νομαρχίας και γιατρών του Αιγαίου

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και της ομάδας εθελοντών ιατρών «Γιατροί του Αιγαίου» υπέγραψαν η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη και ο πρόεδρος των Γιατρών Αιγαίου κ. Μανώλης Βεληβασάκης.

Το μνημόνιο αναφέρει τους κοινούς στόχους για την επίτευξη των οποίων γίνεται η συνεργασία, οι οποίοι είναι:

α) Προώθηση του εθελοντισμού και εθελοντική παροχή υγειονομικής φροντίδας και πρόληψης σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες με υγειονομικές αποστολές.

β) Ανάπτυξη δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με θέματα ιατρικής πρόληψης και υγιεινής.

γ) Η διοργάνωση ιατρικών ημερίδων με σκοπό την ενημέρωση.

δ) Στήριξη στις κοινωνικές δραστηριότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου (παιδικές κατασκηνώσεις, Κινητή Μονάδα Μαστογράφου, Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής ή άλλες μονάδες που θα δημιουργηθούν).

Μάλιστα, η πρώτη κοινή δράση που προκύπτει από τη συνεργασία μεταξύ Νομαρχίας Ηρακλείου και Γιατρών Αιγαίου ξεκινά άμεσα, καθώς με αφορμή την εβδομάδα κατά της οστεοπόρωσης θα πραγματοποιηθεί καταγραφή των προβλημάτων οστεοπόρωσης του γυναικείου πληθυσμού του νομού μας. Η καταγραφή θα γίνει σε τυχαίο δείγμα υγειών γυναικών από 20 έως και 70 χρόνων από τις 29 έως και τις 31 Οκτωβρίου 2008 στην Πλατεία Ελευθερίας.