26 Οκτωβρίου 2008

…Παράπλευρες απώλειες: Μήνυση σε βάρος μάρτυρα στην υπόθεση του Βατοπεδίου




της Βασιλικής Κόκκαλη

Μήνυση σε βάρος του παρέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Β. Κουρούμαλη κατέθεσε ο νομικός σύμβουλος του κράτους κ. Χρ. Μπότσιος. Η μήνυση του κ. Μπότσιου, την οποία κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο δικηγόρος του κ. Ιωάννης Μαντζουράνης, βασίζεται στα όσα κατέθεσε εναντίον του ο κ. Κουρούμαλης όταν κλήθηκε από την εισαγγελέα κυρία Ευσταθία Σπυροπούλου, που διερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Μεταξύ των άλλων, στην κατάθεσή του, ο πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους υποστηρίζει για τον κ. Μπότσιο: «…Αντίστοιχες επισκέψεις στο Αγιον Ορος έκανε και ο νομικός σύμβουλος Χρ. Μπότσιος, εισηγητής δύο κρίσιμων γνωμοδοτήσεων του 2004 και του 2008. Είναι αυτός που πήρε εντολή από το πρόεδρο του ΝΣΚ, κ. Μπακάλη, να εκπροσωπήσει το Δημόσιο στο πολυμελές πρωτοδικείο Ξάνθης τον Ιούνιο του 2008, κάτι παράδοξο και πρωτότυπο, καθότι νομικός σύμβουλος δεν πάει στα πρωτοδικεία...

Πιστεύω πλέον ότι πάνω από τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους πρέπει να ήταν κάποια ισχυρή παρέμβαση, η οποία στήριζε και τον Μπότσιο, ο οποίος ακόμη και τώρα ισχυρίζεται: "Εμένα δεν με κουνάει τίποτα, έχω ισχυρούς προστάτες"….Οταν ξέσπασε το σκάνδαλο, ο κ. Μπότσιος, μαζί με τη γραμματέα του κυρία Ζαχάκη, επί δύο μέρες κατέστρεφε εκατοντάδες έγγραφα, τα οποία μάλιστα πετούσαν σε καλάθι απορριμμάτων του δρόμου»….

Ο κ. Μπότσιος εγκαλεί τον κ. Κουρούμαλη για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, της ψευδούς καταμήνυσης και της ψευδορκίας μάρτυρος.



πηγή protothema