9 Σεπτεμβρίου 2008

Ξέσπασε ο νέος πόλεμος της διαπλοκής



_______________________________________________

Η είδηση στη δημοσκόπηση που δημοσίευσε χθες ο ΑΝΤ1 και που φέρνει το ΠΑΣΟΚ σε απόσταση αναπνοής από τη ΝΔ δεν είναι στη δημοσκόπηση αυτή καθ΄ εαυτή. Είναι στο ότι η δημοσίευση της στο συγκεκριμένο κανάλι, μια ημέρα μόνο μετά την συνέντευξη Καραμανλή, θεωρήθηκε (και μάλλον είναι) ως διαφοροποίηση και του κ. Κυριακού από την κυβέρνηση.

Αυτό όμως μόνο μικρή ανησυχία προκαλεί στο Μαξίμου μπροστά στον πόλεμο που αντιμετωπίζει από άλλα εκδοτικά συγκροτήματα και θυμίζει τους τελευταίους μήνες πριν από την πτώση της κυβέρνησης Σημίτη, το 2004

Συγκρότημα Αλαφούζου: Η διαφοροποίηση του συγκροτήματος Αλαφούζου, από την κυβέρνηση (στην ανάδειξη της οποίας συνέβαλε αποφασιστικά) πρέπει να θεωρείται πλέον ως δεδομένη. Τα εχθρικά σχόλια και άρθρα, ιδιαίτερα προς τους κ. Ρουσόπουλο και τον «φίλο» του κ. Βουλγαράκη, δημοσιεύονται πλέον σε ρυθμούς μπαράζ. Λέγεται μάλιστα ότι στην διεύθυνση του ομίλου θεωρούν τις σχέσεις τους με τον κ. Ρουσόπουλο «τελειωμένες». Τελευταία αφορμή, η στήριξη εκ μέρους του κ. Ρουσόπουλου του νέου ραδιοφωνικού σταθμού Real FM (Μάρα Ζαχαρέα), ο οποίος θεωρείται ότι μπαίνει στα χωράφια του Σκάϊ. Τα ίδια αισθήματα τρέφουν στο Παλαιό Φάληρο και για τον City της κας Αγγελοπούλου που θεωρούν ότι έχει επανδρωθεί με πρόσωπα της επιρροής Μαξίμου.

Συμμαχία Μπόμπολα – Κοντομηνά. Στόχος της ο κ. Ρουσόπουλος, όπως άλλωστε είναι Ηλίου φαεινότερο πλέον. Κι αυτό επειδή αμφότεροι θεωρούν ότι «το δεξί χέρι του πρωθυπουργού» στηρίζει αφενός το Συγκρότημα Λαμπράκη (αντίπαλος και των δύο) και αφετέρου το συγκρότημα Κουρή – Alter που όχι μόνο είναι αντίπαλος του MEGA (μεγαλομέτοχος Μπόμπολας) και του ΑΛΦΑ, αλλά και επειδή σχεδιάζει με τον κ. Χατζηνικολάου την έκδοση εφημερίδας αντίπαλης στο Πρώτο Θέμα και το «Έθνος της Κυριακής».

Ο κ. Κοντομηνάς θεωρεί εξάλλου ότι οι διώξεις εναντίον του εκπορεύονται από το Μαξίμου.

Ενώ σε ότι αφορά τον κ. Μπόμπολα πολλοί βλέπουν πίσω από τις επιθέσεις εναντίον του Μαξίμου την παραδοσιακή πλέον «κόντρα» Ρουσόπουλου – Σουφλιά, αλλά και κάποιες κυβερνητικές διαφοροποιήσεις στις αναθέσεις μεγάλων έργων. Για παράδειγμα, ποιοι κατασκευαστές παίζουν μπάλα στο Άγιο Όρος και το real estate; Σε αυτά προσθέστε τις …αναμνήσεις από τον βασικό μέτοχο που είχε στηθεί αποκλειστικά εναντίον του κ. Μπόμπολα κ.α.

Το μεγάλο βέβαια ερώτημα αφορά την στάση του Ομίλου Βαρδινογιάννη, ισχυρού υποστηρικτή της κυβέρνησης Καραμανλή. Θα αναμιχθεί στη σύγκρουση ή όχι; Ορισμένοι πάντως υποστηρίζουν οτι αναβιώνει η παραδοσιακή αντιπαλότητά του με τον Όμιλο Μπόμπολα, ενώ από την άλλη μεριά δεν κρύβονται οι καλές του ομίλου σχέσεις και με τον κ. Καραμανλή και με τον κ. Ρουσόπουλο, από την μια αλλά και με τον Ταύρο, από την άλλη. Δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο και για τον κ. Βουλγαράκη.

Για τον κ. Κόκκαλη δεν ακούγεται τίποτα, επειδή μάλλον την έχει αράξει και περιμένει, ενώ δεν πρέπει να έχει παράπονα από την κυβέρνηση. Το αντίθετο μάλιστα (ΟΠΑΠ). Αν και οι καλές του σχέσεις με τον κ. Μπόμπολα προβληματίζουν το Μαξίμου.

Ενδιαφέρον είναι τέλος ότι εξελίσσεται συμμαχία και μεταξύ Βγενόπουλου – Αλαφούζου, η οποία λειτουργεί ως ασπίδα για τις επιθέσεις που δέχεται ο πρώτος।


By Factorx