9 Σεπτεμβρίου 2008

Ανήμπορος και παγιδευμένος



Παρά τα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Καραμανλής, θέλει να κάνει τον περιβόητο ανασχηματισμό, μπας και αλλάξει το κλίμα. Προσέξτε όμως πως τον παγιδεύει το ίδιο το περιβάλλον του. Διάφορες εφημερίδες γράφουν σήμερα την ίδια περίπου είδηση: «Κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανότερος πλέον ένας ανασχηματισμός μετά την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τον Δεκέμβριο».

Μπορεί όμως να γίνει ανασχηματισμός όταν το κεντρικό του ζήτημα είναι η αντικατάσταση του Αλογοσκούφη (που θέλει να φύγει από το Οικονομικών και μην πιστεύετε τι σας λένε); Δεν μπορεί; Γιατί τότε ποιος θα συντάξει και υπογράψει τον προϋπολογισμό; Άσε που δεν μπορεί να βρει και κάποιον που να δέχεται να αντικαταστήσει τον Αλογοσκούφη.

Κατά τα άλλα είναι να το λυπάται κανείς το Μαξίμου. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει αποδοθεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πείσει τον κ. Γ. Βουλγαράκη να παραιτηθεί, ενώ είναι πασιφανής πλέον και η προσπάθεια του κ. Θ. Ρουσόπουλου να αποστασιοποιηθεί από τον στενό φίλο του. Κυκλοφορεί επίσης ότι θα μετακινηθεί και ο κ. Ρουσόπουλος, στο υπουργείο Πολιτισμού μάλλον – κοίτα να δεις μανία του καραμανλικού περιβάλλοντος με το ΥΠΠΟ. Και τότε ποιος θα κάνει τη δουλειά ρε παιδιά;

Και μέσα σε όλα ξαναβγαίνει και η Ζήμενς στο προσκήνιο. Η Ελευθεροτυπία αποκαλύπτει σήμερα ότι 1,3 εκατ. ευρώ δόθηκε στο διάστημα Ιουνίου-Νοεμβρίου του 2004, στη Κυβέρνηση Καραμανλή μέσω γαλάζιου χρηματιστή. Λίγους μήνες δηλαδή μετά την αναρρίχησή της στην εξουσία.

Και που είστε ακόμα। Να δείτε τι έχει να γίνει όταν έρθει η ώρα των μεγάλων αποκαλύψεων για το πώς ακριβώς ανέβηκε η ΝΔ στην εξουσία.

By Factorx |