17 Οκτωβρίου 2024

Δολοφονική επίθεση κατά 63χρονου επειδή κατήγγειλε παράνομες εργασίες διαπλάτυνσης δρόμου στη Σάμο



 Με την ίδια του τη ζωή κόντεψε να πληρώσει μια καταγγελία για παράνομες εργασίες διαπλάτυνσης ενός δρόμου στη Σάμο ο 63χρονος κάτοικος του νησιού Μανώλης Χριστοδουλάκης. Ο ίδιος δέχτηκε δολοφονική επίθεση με ρόπαλα μέσα στο σπίτι του από δύο αγνώστους που εισέβαλαν τα ξημερώματα του Σαββάτου και τον χτύπησαν ενώ ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του.


«Ξύπνησα και είδα δύο άγνωστους άνδρες με φακούς επί κεφαλής να έχουν εισβάλει στην κρεβατοκάμαρά μου. Χωρίς να μιλήσουν άρχισαν να με χτυπούν στα πόδια αρχικά για να με ακινητοποιήσουν και αφού μου κατάφεραν αρκετά χτυπήματα, ο ένας σήκωσε το ρόπαλο και προσπάθησε να με χτυπήσει στο κεφάλι. Τότε έβαλα το χέρι μου μπροστά και με χτύπησαν και εκεί» περιγράφει στην «Εφ.Συν.» από το Νοσοκομείο Σάμου, όπου νοσηλεύεται με τέσσερα κατάγματα συνολικά, στα δύο πόδια και στο χέρι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίθεση συνδέεται με καταγγελίες που έχει κάνει τα τελευταία δύο χρόνια και αφορούν τη διαπλάτυνση ενός δασικού δρόμου στην κοινότητα Παγώνδα Σάμου τον οποίο ο Δήμος Ανατολικής Σάμου επιχειρεί να μετατρέψει σε δρόμο αστικής κυκλοφορίας ώστε να εξυπηρετηθεί η κοινότητα και ειδικότερα το σχολείο της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη, οι εργασίες που πραγματοποιούνται εκεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ύψους 150.000 ευρώ, στερούνται μελετών και άδειας του Δασαρχείου, με αποτέλεσμα, εκτός από τη νομιμότητα, να διακυβεύεται και η ασφάλεια των αυτοκινήτων που κινούνται στην περιοχή.

Μετά τις καταγγελίες προς την Αστυνομία και το Δασαρχείο οι εργασίες σταμάτησαν, αφού, εκτός από την κοπή των δέντρων, όπως ο ίδιος τονίζει, έχει καταπατηθεί και ένας χείμαρρος, ενώ και η κλίση του δρόμου είναι υπερβολικά μεγάλη. «Προσωπικά θέλω να γίνει ο δρόμος, αλλά θέλω να γίνει ένα έργο σωστό και με τον νόμιμο τρόπο και αυτό δεν το διαπραγματεύομαι» μας λέει.

Ο ίδιος έχει υποβάλει μήνυση για την επίθεση και η υπόθεση ερευνάται από την Αστυνομία. Πέραν όμως της αστυνομικής διάστασης της υπόθεσης, μπαίνει ευθέως το ερώτημα, αν όντως δεν υπάρχουν άδειες και μελέτες, με ποιες διαδικασίες δόθηκαν τα χρήματα από τον δήμο, που ήταν ο αποδέκτης της χρηματοδότησης από την περιφέρεια;

Γιώργος Παγούδης
ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/