10 Μαΐου 2024

Επιχείρηση διάσωσης των τοπικών ποσοστών της κυβέρνησης στο νησί τη στιγμή που το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού θα περιοριστεί σε συναντήσεις εθιμοτυπίας

 

Οι γαλάζιοι ψίθυροι αλλά και η έντονη δυσαρέσκεια του ορισμού του Υπουργού Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη ως υπεύθυνου της Ν.Δ. στο Βόρειο Αιγαίο ενόψει ευρωεκλογών, κινητοποίησαν τον «γαλάζιο» μηχανισμό, φέρνοντας σήμερα στη Χίο τον πρόεδρο της Ν.Δ. και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Της συγκεκριμένης επίσκεψης, είχε προηγηθεί η διαπίστωση ότι η τοπική ΝΟΔΕ αδυνατεί να συσπειρώσει το γαλάζιο στρατόπεδο, με αποτέλεσμα να είναι πλέον εμφανής ο κίνδυνος η κυβερνητική παράταξη να απωλέσει σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά των εθνικών εκλογών, αφού η ψήφος στις Ευρωεκλογές αποτελεί από τη μία χαλαρή ψήφο και από την άλλη μία μορφή ψήφου διαμαρτυρίας.

Επιπλέον, το γεγονός ότι από το 2019 μέχρι και σήμερα ο Πρωθυπουργός, ουδέποτε παρέστη με οποιαδήποτε αφορμή στο νησί, απεναντίας με κάθε ευκαιρία επισκέπτονταν τη γειτονική Λέσβο, δημιούργησε μία εικόνα απαξίωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χίο, κάτι που θα επιχειρήσει να ανατρέψει μέσα από τη σημερινή του επίσκεψη.

Χαμηλές προσδοκίες

Παρότι πάντως τις προηγούμενες ημέρες επικράτησε αναβρασμός, το γεγονός ότι, η αρχικά διήμερη περιοδεία μετατράπηκε σε λίγων ωρών, καθώς και ο τρόπος που δομήθηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Χίο, χαμήλωσαν αισθητά τις προσδοκίες των πολιτών.

Και αυτό διότι, πέρα από το γεγονός της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην Απλωταριά, το πρωί της Παρασκευής, όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι γεμάτο με εθιμοτυπικές συναντήσεις στερώντας από τον ίδιο την πραγματική εικόνα των προβλημάτων του νησιού.

Έτσι για παράδειγμα από το πρόγραμμα απουσιάζει η επίσκεψη στο ημιτελές Φράγμα Κόρης Γεφύρι, στο εκτός χρονοδιαγράμματος Δικαστικό Μέγάρο, στο έργο της επέκτασης του αεροδρομίου, στην υποτιθέμενη επέκταση της αίθουσας επιβατών του Τελωνείου Χίου που συνεχώς εκκινεί αλλά ποτέ δεν ξεκινά, καθώς και σε άλλα κομβικής σημασίας έργα στο νησί.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εθιμοτυπικές συναντήσεις δεν έχουν να προσδώσουν τίποτα στη Χίο και στους Χιώτες, πέρα από τη συσπείρωση ενόψει ευρωεκλογών.
ΠΗΓΗ politischios.gr/