30 Απριλίου 2024

Διήμερο Ελληνοτουρκικό τουρνουά βόλεϊ στη Χίο

 

Στα πλαίσια των δράσεων του Συλλόγου Ενοικιαζομένων διαμερισμάτων-δωματίων και επιπλωμένων κατοικιών Χίου πραγματοποιήθηκε press conference στην Σμύρνη μέσω της συνεργασίας του Προέδρου του Συλλόγου κ. Γιώργου Μυλωνάδη και του κ. Mert Rustem από πλευράς Τούρκων με θέμα την διεξαγωγή φιλικών γυναικείων αγώνων βόλει μεταξύ της Karsiyaka, της Altay, του Νηρέα Καρδαμύλων και του Φιλαθλητικού ομίλου Καμποχώρων στη Χίο στις 10 και 11 Μαίου.
“Οι αγώνες έχουν ως αντικειμενικό σκοπό την περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Είμαστε γείτονες και πρέπει να παίρνονται πρωτοβουλίες, όχι μόνο από την αυτοδιοίκηση αλλά και από Συλλόγους και άλλους φορείς, ώστε οι 2 λαοί να συνεργάζονται περισσότερο. Ο αθλητισμός βοηθάει.

Στο press conference μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της Σμύρνης κ. Cemil Tugay, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Αλέξανδρος Κώνστας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού της Χίου κ. Γιώργος Χριστάκης, οι 2 πρόεδροι των τουρκικών ομάδων, πλήθος δημοσιογράφων αλλά και τούρκοι κάτοικοι της Σμύρνης οι οποίοι είναι τακτικοί επισκέπτες της Χίου.
Η σημερινή εκδήλωση έχει ήδη δημοσιευτεί σε διάφορα τουρκικά ΜΜΕ με φωτογραφίες και άρθρα και κατά την διάρκεια των αγώνων θα έρθουν Τούρκοι δημοσιογράφοι από το κανάλι TRT (αντίστοιχο με την ΕΡΤ) που θα δείξουν πλάνα και θα τα προβάλλουν στις ειδήσεις καθώς και άλλοι δημοσιογράφοι.
Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους υποστηρικτές (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Γιάννη Καλτάκη, Δήμος Χίου, Sunrise tours, Μουσείο Μαστίχας) αλλά και ιδιαίτερα στα μέλη του Συλλόγου μας που συνεισφέρουν οικονομικά για να πραγματοποιηθεί αυτή η δράση”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών.