30 Απριλίου 2024

Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε προεκλογικά τη «μάχη κατά του ακροδεξιού φασισμού»

 

Να συγκρατήσει τις διαρροές προς τα ακροδεξιά του της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί επισταμμένα ο πρωθυπουργός. Σε μία ακόμα εβδομαδιαία ανάρτησή του αναφέρεται στον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τον Άρειο Πάγο με το σκεπτικό ότι ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, είναι έγκλειστος στις φυλακές.

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί αυτό επιτεύχθηκε μέσα από τις νομοθετικές ρυθμίσεις τις οποίες εμείς ψηφίσαμε και τα υπομνήματα που καταθέσαμε» δηλώνει ο αρχηγός της Ν.Δ. παρότι το σχετικό νομοθέτημα είχε προκαλέσει αντιδράσεις και ερωτηματικά. Και υποστηρίζει προκλητικά ότι «μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια όπως κάνουν δυστυχώς κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης».

Παράλληλα, κούνησε για ακόμα μία φορά το δάχτυλο στους πολίτες υπό τον φόβο της «χαλαρής» ψήφου γράφοντας ότι «η ψήφος των ευρωεκλογών δεν μπορεί να είναι ψήφος αψήφιστη και επιπόλαιη αλλά ψήφος ευθύνης, πραγματικής προόδου και δημοκρατικής εγρήγορσης.

»Η αποχή δεν είναι απάντηση. Όποιο κόμμα και αν στηρίζετε, στηρίζετε τελικά την ίδια τη Δημοκρατία με τη συμμετοχή σας που από φέτος γίνεται πιο εύκολη με την επιστολική ψήφο» είπε και ανέφερε ότι μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 158.000 αιτήσεις εκ των οποίων πάνω από 41.000 προέρχονται από Έλληνες του εξωτερικού -από 122 διαφορετικές χώρες, ξεπερνώντας κατά πολύ τους 17.000 που είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.

Αγνοώντας ξανά τις επικρίσεις για το επίμαχο νομοθέτημα αλλά και το σκάνδαλο της διαρροής των e-mails από το υπουργείο Εσωτερικών υπογράμμισε πως «με επιστολική ψήφο μπορούν να ψηφίσουν όχι μόνο οι ομογενείς μας στο εξωτερικό αλλά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας πολίτης, εξοικονομώντας και χρόνο αλλά και χρήματα. Μεγάλη διευκόλυνση ιδιαιτέρα για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, τα άτομα με αναπηρία, τα νέα παιδιά που θα δουλεύουν μακριά από τον τόπο τους, φοιτητές και μαθητές» επανέλαβε για να δικαιολογήσει την απόπειρα αλλοίωσης του εκλογικού σώματος.

Πηγή: efsyn.gr