2 Απριλίου 2024

Προκλητικός Φλωρίδης: Δεν βλέπει μπάζωμα και κυβερνητική μονταζιέρα στα Τέμπη «Τι έγινε το χώμα, έπαθε κάτι;» αναρωτήθηκε ξεδιάντροπα ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας για το μπάζωμα στα Τέμπη.
Ουπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης επιμένει στην προκλητική προσπάθεια υποβάθμισης των κατηγοριών περί «μπαζώματος» του τόπου της πολύνεκρης σιδηροδρομικής σύγκρουσης στα Τέμπη και δεν θεωρεί πως υπήρξε μονταζιέρα στα ηχητικά, κόντρα σε όλα τα στοιχειά που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τις τελευταίες εβδομάδες. «Ούτε ένας πόντος τσιμέντο δεν υπάρχει», υποστήριξε.

Ειδικότερα, μιλώντας στο OPEN, ο Γ. Φλωρίδης ισχυρίστηκε πως «στήθηκε ένα πολύ μεγάλο ψέμα ότι ο χώρος στο δυστύχημα των Τεμπών μπαζώθηκε». Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι το σημείο δεν φυλασσόταν σύμφωνα με το νόμο, αλλά υποστήριξε ότι έπρεπε να προετοιμαστεί το σημείο, ώστε να πλησιάσουν τα συνεργεία διάσωσης.

«Ό,τι επιχειρήθηκε να καλυφθεί εκεί -δεν έχει τσιμέντο- αν πάει ένας εκσκαφέας τα βγάζει, όλα εκεί είναι. Τι έγινε το χώμα, έπαθε κάτι;», δήλωσε χωρίς ντροπή ο υπουργό Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται πως, κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής, ο Γιώργος Φλωρίδης φώναξε από το βήμα της Βουλής πως «όσοι από τους πολιτικούς μιλούν για μπαζώματα, είναι για τα μπάζα». 
Ακόμα, αναφορικά με τα πολλαπλά αποκαλυπτικά δημοσιεύματα και τις κατηγορίες περί μονταζιέρας και συρραφής στα ηχητικά -που οδήγησαν στην κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης- ο υπουργός Δικαιοσύνης αρκέστηκε να πει ότι στα χέρια του ο ανακριτής δεν έχει τα παραποιημένα στοιχεία, αλλά το αυθεντικό υλικό. «Οι ανακριτικές αρχές έχουν στα χέρια τους όλο το αυθεντικό υλικό των συνομιλιών», σχολίασε. 

Ο Γιώργος Φλωρίδης αναγνώρισε την ύπαρξη παραποιημένων ηχητικών, αλλά δεν το συσχέτισε με την κυβέρνηση ή την έρευνα των αρχών παρά με «ιδιώτες» και «κανάλια». Ο ίδιος δήλωσε πως δεν γνωρίζει εάν έχει ασκηθεί δίωξη ή έχει πραγματοποιηθεί έρευνα για να εντοπιστεί το πρόσωπο που παραποίησε τα ηχητικά. 

Ουδέν σχόλιο από τον υπουργό Δικαιοσύνης και για την προσπάθεια επικοινωνιακής διαστρέβλωσης των γεγονότων και το διάγγελμα του πρωθυπουργού, λίγο μετά το έγκλημα, κατά το οποίο παρέπεμψε στο παραποιημένο ηχητικό, χωρίς να περιμένει την έρευνα των αρχών και επικαλούμενος δημοσιεύματα.  

ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/