11 Μαρτίου 2024

Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης στηρίζει σκανδαλωδώς τον Κ. Αχ. Καραμανλή – Τα τζάκια αλληλοστηρίζονται «Την ώρα που ο φασισμός προσπαθούσε να επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε χρόνο ούτε για μία δήλωση καταδίκης. Η έγνοια του ήταν αλλού: Πώς θα κλείσει άρον άρον τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, πώς θα συγκαλύψει το έγκλημα των Τεμπών» τονίζει σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης και καταλογίζει σοβαρότατες ευθύνες στον πρωθυπουργό:

«Φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για την απώλεια 57 ανθρώπων, που χάθηκαν επειδή δεν υπήρχε σύστημα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης μετά το 2019. Έχει όμως την αποκλειστική ευθύνη για τη συγκάλυψη του εγκλήματος. Τσιμέντο στον τόπο του εγκλήματος, τσιμέντο και στις ευθύνες».

Στη συνέχεια, ζητά την παραπομπή του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή στη Δικαιοσύνη:

«Όλοι ξέρουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει σκανδαλωδώς τον Κώστα Καραμανλή επειδή η τύχη του ενός είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τύχη του άλλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πόρισμα του δεν ζητάει προανακριτική, αλλά την παραπομπή στην τακτική Δικαιοσύνη του Κώστα Αχ. Καραμανλή, καθότι έχει τελέσει αδικήματα δια παραλείψεως και δεν ισχύει γι’ αυτόν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Δυναμώστε το αίτημα για Δικαιοσύνη. Για να μην έχουν πια τη δυνατότητα τα τζάκια να αλληλοστηρίζονται σε βάρος μας. Η Ελλάδα θα γίνει κράτος δικαίου, θέλουν δε θέλουν».

Από την Κουμουνδούρου λένε πως υπήρξε προσπάθεια εκ μέρους τους για κοινό πόρισμα από τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, όμως αυτή τελικά δεν τελεσφόρησε…

ΠΗΓΗ https://www.documentonews.gr/