6 Μαρτίου 2024

«Διόρθωσαν» το… τυπογραφικό λάθος, τρεις θέσεις γιατρών για το νοσοκομείο Χίου.Η Σάμος με την αδράνεια Βουλευτή και διοικήτριας Νοσοκομείου αντί να βρούνε λύση τα εβαλαν με τους ΓιατρούςΜετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε σε όλη τη Χίο και όχι μόνον η παντελής απουσία πρόβλεψης για το νοσοκομείο Χίου από την προκήρυξη πρόσληψης 704 γιατρών, το υπουργείο Υγείας έσπευσε σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, να «διορθώσει» το… τυπογραφικό λάθος.

Στην «ορθή επανάληψη» της προκήρυξης έχουν καταχωρηθεί τρεις θέσεις γιατρών για το νοσοκομείο Χίου, καθώς και άλλες 13 ακόμα για διάφορα άλλα νοσοκομεία της χώρας, ανεβάζοντας των συνολικό αριθμό των προσλήψεων σε 720.

Για το νοσοκομείο Χίου ειδικότερα προκηρύχθηκαν:

– Μία θέση διευθυντή διαζευκτικά για διάφορες ειδικότητες, για το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

– Μία θέση επιμελητή Β΄ ψυχιατρικής.

– Μία θέση επιμελητή Β΄ νευρολογίας.

ΠΗΓΗ https://astraparis.gr/


Από τις προκηρυχθείσες θέσεις απουσιάζει και πάλι η οποιαδήποτε μέριμνα για το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του νοσοκομείου Χίου, το οποίο λειτουργεί με μία μόνον γιατρό και επικουρικά στις εφημερίδες από τον δήμαρχο Χίου κ. Γιάννη Μαλαφή! Που σημαίνει ότι για το συγκεκριμένο τμήμα το πρόβλημα συνεχίζεται για άγνωστο πόσο ακόμα.

Είναι χαρακτηριστικό, τέλος, ότι στην νέα προκήρυξη το νοσοκομείο Χίου έχει προστεθεί στην τελευταία θέση των νοσοκομείων της 2ης ΥΠΕ (όχι δηλαδή με τα άλλα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου), που σημαίνει ότι δεν επρόκειτο για τυπογραφικό λάθος, όπως στον πανικό του πάνω είχε ισχυρισθεί ο κ. Νότης Μηταράκης, δηλαδή ότι είχε πάρει την θέση του νοσοκομείου Χίου άλλο νοσοκομείο. Πολύ απλά, μπήκε σε αυτή τη σειρά, επειδή προστέθηκε ως αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήθηκε στο υπουργείο Υγείας από όλους τους φορείς. Για τους ίδιους λόγους προστέθηκαν άλλες 13 θέσεις άλλων νοσοκομείων της χώρας.

Οι προκηρυχθείσες θέσεις για το νοσοκομείο Χίου