20 Μαρτίου 2024

«Τι ξέρετε για τα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας;»



 Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης και του Μάκη Βορίδη, που εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, ήταν στην ομιλία της η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συζήτηση επί του κυβερνητικού πορίσματος για τα Τέμπη.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στηλίτευσε με τη σειρά της την απουσία τόσο του πρωθυπουργού όσο και του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή από τη σημερινή συζήτηση.

Ειδικά για τον Κ. Καραμανλή ανέφερε πως θα έπρεπε «να ντρέπεται», ενώ δηκτικά σχολίασε πως και δεν πήγε σήμερα να τους κουνήσει το δάχτυλο και να τους λέει «ντροπή».

Απευθυνόμενη στον υπουργό Επικρατείας του υπενθύμισε πως μια κοπέλα εξακολουθεί να αγνοείται μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ επισήμανε πως μέχρι και πρόσφατα βρέθηκαν στην περιοχή υπολείμματα ανθρώπινων σωμάτων.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε εξηγήσεις για την εμπορική αμαξοστοιχία και το φορτίο που μετέφερε, λέγοντας στον υπουργό πως θα έπρεπε να είναι εδώ ο πρωθυπουργός να απαντήσει, που διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρχε τίποτα παράνομο στο τρένο. Ζήτησε επιπλέον εξηγήσεις, καθώς όπως είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε πάει στην κηδεία του νεκρού μηχανοδηγού, τον οποίο ανέφεραν ως εθελοντή της Ν.Δ. «Τι ξέρετε για τα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας;» είπε.