27 Μαρτίου 2024

Εξώδικο-φωτιά μηχανοδηγών κατά ΟΣΕ: Πέντε ερωτήματα για τη μονταζιέρα Με σαφείς αιχμές κατά της διοίκησης του οργανισμού η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ζητά απαντήσεις για τα ηχητικά και τη μονταζιέρα.
Πέντε «καυτά» αναπάντητα ερωτήματα διατυπώνουν προς τη διοίκηση του Οργανισμού οι μηχανοδηγοί, στη σκιά του ορυμαγδού αντιδράσεων που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για την αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς.

Στο εξώδικο που έστειλε προς τον ΟΣΕ η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης κάνει λόγο για «εύλογα και σοβαρά ερωτήματα» για το πώς έφυγε το επίμαχο ηχητικό υλικό από τον ΟΣΕ και βρέθηκε να διαρρέεται στον Τύπο.

Μεταξύ άλλων η ΠΕΠΕ σημειώνει: 

Με ποιους μετέβηκε λίγες ώρες μετά το δυστύχημα στο ελεγχόμενο σύστημα καταγραφής και αν η είσοδός σας έγινε παρουσία αστυνομικού υπαλλήλου. 
Γιατί διατηρήσατε στην κατοχή σας το επίμαχο υλικό επί δύο (2) ολόκληρες ημέρες αντί να μεριμνήσετε για την άμεση παράδοσή του, ως οφείλατε, στις αρμόδιες εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές.
Σε ποιους αποδέκτες κοινοποιήθηκαν τα ηχητικά αρχεία των συνομιλιών αφότου ανελήφθησαν από εσάς λίγες ώρες μετά το δυστύχημα και μέχρι την παράδοσή τους στις αρμόδιες αρχές δύο (2) ημέρες αργότερα.
Πώς διέρρευσε το σχετικό υλικό στα ΜΜΕ και δη με αλλοιωμένο το περιεχόμενο των συνομιλιών, εάν κατά το ως άνω χρονικό διάστημα των δύο ημερών βρισκόταν στην αποκλειστική κατοχή σας. Παραδόθηκε το υλικό στο σύνολό του, ακέραιο και ανεπεξέργαστο ή μήπως αφαιρέθηκαν επίμαχες συνομιλίες που θα καταδείκνυαν ότι τελικά ο συνάδελφός μας μηχανοδηγός έκανε σωστή εκφώνηση μετά την αναχώρηση του από την Λάρισα;
Αν διενεργήσατε έρευνα για τη διαρροή του υλικού στα ΜΜΕ, ποια αποτελέσματα αυτή απέδωσε και αν αυτά κοινοποιήθηκαν στις Εισαγγελικές Αρχές, ως είχατε δεσμευτεί σε συνάντησή σας μαζί μας λίγες μέρες μετά το δυστύχημα.

ΠΗΓΗ https://www.efsyn.gr/