11 Μαρτίου 2024

Δυο νεκροί κι ένας αποδιοπομπαίος τράγος

 

Η διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών από τη Βουλή ολοκληρώθηκε. Για όλα φταίνε δυο νεκροί (που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους) και ένας σταθμάρχης-αποδιοπομπαίος τράγος. Αυτό έλεγε από την αρχή η κυβέρνηση, αυτό ισχυριζόταν ο πρωθυπουργός την 1η Μαρτίου 2023, αυτό επανέλαβαν οι βολικοί μάρτυρες που κάλεσε η πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Αλίμονο σε αυτούς που τόλμησαν να αμφισβητήσουν την προφητεία του Μωυσή, που το έλεγε από την πρώτη μέρα.

Και το μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος, μπάζωμα δεν ήταν. Το είπε άλλωστε ένας λαλίστατος για όλα υπουργός: «Πέταξαν χαλίκι και γαρμπίλι, έκαναν το έδαφος σταθερό για να πατήσουν οι γερανοί». Πώς κάνετε έτσι;
Μη σας πως ότι έξι μέρες μετά, «άκουγαν φωνές που ζητούσαν βοήθεια», όπως είπε κι ένας βουλευτής, άρα το μπάζωμα ήταν αναγκαίο. 

Δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση; Δεν πειράζει, αν οι μηχανοδηγοί και ο σταθμάρχης πρόσεχαν, τίποτα δεν θα είχε γίνει. Η σηματοδότηση ήταν προβληματική; Οι μηχανοδηγοί και ο σταθμάρχης έπρεπε να προσέχουν. Χώρια που η εφαρμογή του ERTMS (το ευρωπαϊκό σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας των τρένων) «θα είναι υποχρεωτική στις ευρωπαϊκές χώρες από το 2030. Μικρό ποσοστό των σιδηροδρομικών συστημάτων στις χώρες της ΕΕ εφαρμόζουν σήμερα στο σύνολο του το ERTMS». Και το δυστύχημα έγινε το 2023. 

Όλα καλά λοιπόν. Τελείωσε κι αυτό. Η κυβέρνηση ξεπλύθηκε (από τους βουλευτές της) από όλες τις αμαρτίες, τίποτα δεν μπορεί να της καταλογίσει κανείς.

Κι ας λένε οι πολίτες σε ποσοστό 77% ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης, κι ας ξεπερνούν το 1,32 εκατομμύριο οι υπογραφές των Ελλήνων πολιτών που ζητούν την αναθεώρηση του Συντάγματος, την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.
Άλλωστε η κυβέρνηση πήρε λίγους μήνες μετά το έγκλημα 2.115.322 ψήφους ή 41% του εκλογικού σώματος -πράγμα που δεν ξεχνά να μας θυμίζει καθημερινά σχεδόν. Όλοι αθώοι λοιπόν. Εκτός από τους δύο νεκρούς μηχανοδηγούς και έναν σταθμάρχη, που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν έπρεπε να είναι σταθμάρχης.

Ας κοιμηθούμε όλοι ήσυχοι. Μαζί και οι οικογένειες των 57 ανθρώπων που χάθηκαν. Αυτή η Εξεταστική (η πλειοψηφία της) έκανε τη δουλειά της.

ΠΗΓΗ  https://www.efsyn.gr/