22 Μαρτίου 2024

Ο κ.Μητσοτάκης εμπλέκει την Ελλάδα στον πόλεμο της Ουκρανίας! Τι αποκάλυψε ο Ζελένσκι!

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμπλέκει όλο και περισσότερο την Ελλάδα στον πόλεμο της Ουκρανίας με τρόπο που πλέον λαμβάνει άκρως επικίνδυνες διαστάσεις!

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι μας ενημέρωσε ότι προχωρά γοργά η υπογραφή Συμφωνίας Ασφαλείας, μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας.

Η ελληνική κυβέρνηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν έχει πει λέξη!

Στο σχετικό του μήνυμα στο Twitter, ο Ζελένσκι αναφέρθηκε εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό, καθώς και τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ουκρανίας, «ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνας μας».

«Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης μπόρεσε να δει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας» τόνισε ο Ζελένσκι.

Η σημαντικότερη όμως ανακοίνωση του Ουκρανού προέδρου αφορά στην υπογραφή Διμερούς Συμφώνου Ασφαλείας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο εμπλέκει τη χώρα στην κρίση της Ουκρανίας ακόμη περισσότερο.

«Συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας που βασίζεται στη Δήλωση του Βίλνιους της G7» επιβεβαίωσε ο Ζελένσκι, φέρνοντας στο προσκήνιο διπλωματικές διεργασίες που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποκρύψει.
Την ίδια ώρα με το δικό του μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός απέφυγε να σχολιάσει την προαναγγελία υπογραφής Συμφώνου Ασφαλείας μεταξύ της χώρας μας και της Ουκρανίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο μήνυμα του Ζελένσκι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία».

Συμπλήρωσε, επίσης, πως η επίσκεψή του στην Οδησσό τόνισε ακόμα περισσότερο την «επείγουσα ανάγκη να αυξήσουμε τη βοήθειά μας».

«Χαίρομαι που βλέπω την Ουκρανία να σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την ένταξη στην ΕΕ», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

 

Πού στοχεύουν τα διμερή σύμφωνα ασφαλείας
«Ο σκοπός των διμερών συμφώνων είναι να υπάρχει κάποιο είδος προσωρινής υποστήριξης καθώς η προσπάθεια του Κιέβου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ καθυστερεί και να διασφαλιστεί ότι οι ηγέτες της Ουκρανίας θα συνεχίσουν να αισθάνονται ότι «θα έχουν μακροπρόθεσμη υποστήριξη από διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ», υποστηρίζει ο Mikael Valtersson, πρώην αξιωματικός των σουηδικών ενόπλων δυνάμεων και επιτελάρχης του Σουηδικού Δημοκρατικού Κόμματος.
ΠΗΓΗ https://www.militaire.gr/