22 Μαρτίου 2024

Τέμπη / Δυσφορία στη ΝΔ για τον Καραμανλή – Γιατί αρχίζουν και τον αδειάζουν

 


Γαλάζια στελέχη καλούν τον Κώστα Καραμανλή να αποποιηθεί της υπουργικής ασυλίας, καθώς βλέπουν την οργή της κοινωνίας και τη φθορά της ΝΔ να μεγαλώνει
Αναστάτωση επικρατεί στη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για την κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης της τραγωδίας στα Τέμπη αλλά και για τη στάση του «εξαφανισμένου» Κώστα Καραμανλή. Οι γαλάζιοι βουλευτές το τελευταίο 24ωρο βγαίνουν ανοιχτά και λένε δημόσια αυτό που συζητάνε κατ' ιδίαν. Ότι δηλαδή ο πρώην υπουργός Μεταφορών δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από την ασυλία.

Πολλά στελέχη της ΝΔ αναφέρουν ότι δεν μπορούν να απολογούνται για συμπεριφορές υπουργών και πρώην υπουργών ειδικά σε ένα θέμα που έχει «χαράξει» το πανελλήνιο όπως είναι η τραγωδία στα Τέμπη. Σε αυτό το πλαίσιο, τον καλούν να αποποιηθεί της υπουργικής ασυλίας, καθώς βλέπουν την οργή της κοινωνίας και τη φθορά της ΝΔ να μεγαλώνει, όπως αποτυπώθηκε και στη χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Το κλίμα για τον Κώστα Καραμανλή βάρυνε μετά την ενέργεια του Χρήστου Σπίρτζη να παραιτηθεί από την υπουργική ασυλία προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην τραγωδία στα Τέμπη και έτσι να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί υπαίτιοι της εθνικής τραγωδίας. Ο Κώστας Καραμανλής όχι μόνο δεν προχώρησε σε κάποια αντίστοιχη κίνηση, αλλά δεν έκανε την παραμικρή δήλωση, επιχειρώντας να εξαφανιστεί από το προσκήνιο, προκαλώντας αναταράξεις στο εσωτερικό της ΝΔ.

Ο βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ, Λευτέρης Κτιστάκης, εξέφρασε ανοικτά την αντίθεσή του με τη στάση του Κώστα Καραμανλή που έχει γατζωθεί πίσω από την ασυλία.

Μιλώντας στο Attica TV, ο Λευτέρης Κτιστάκης ξεκαθάρισε ότι: «Εγώ προσωπικά, ναι θα παραιτούμουν από την ασυλία. Το λέω δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είναι μια γενικότερη φιλοσοφία που έχω για χρόνια και τώρα που εκλέχθηκα δεν έχω κανένα λόγο να το αλλάξω». 
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Γιώργου Σταμάτη, ο οποίος ανέφερε ότι αν ήταν στη θέση του Κώστα Καραμανλή, ίσως και να αυτοκτονούσε.

«Μπορεί να είχα αυτοκτονήσει αν μου είχε συμβεί αυτό. Εγώ δεν θα το άντεχα. Είναι ξεκάθαρο» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Attica ο Γιώργος Σταμάτης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Δώρας Αυγέρη.

«Με σοκάρει αυτό που λέτε. Είναι το μείζον και το έλασσον. Όταν λέει κάποιος ότι δεν θα μπορούσα προφανώς να αντέξω ...  Άρα φαντάζομαι στο ελάχιστο θα είχατε παραιτηθεί της ασυλίας σας» επισήμανε η Δώρα Αυγέρη.