12 Μαρτίου 2024

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έχει κάνει αίτημα για Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταναστών;

 Ρωτάμε  για το συγκεκριμένο θέμα τον Δήμαρχο  Π.Παπαγεωργίου   ο Δήμος Ανατολικής Σάμου   έχει υποβάλει η  προβλέπεται να υποβάλει αίτημα ώστε να δημιουργηθεί Σάμο   Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταναστών ;Ενημερώθηκαν για τα Κέντρα Εκπαίδευσης Μεταναστών οι Δήμαρχοι απο όλη την Ελλάδα σε ημερίδα στο Υπ. Μετανάστευσης.

Τη στρατηγική του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στον τομέα της κοινωνικής ένταξης των νόμιμων μεταναστών και προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα, παρουσίασαν, στη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρης Καιρίδης, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα. Σοφία Βούλτεψη και τα στελέχη του Υπουργείου προς τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Καιρίδης τόνισε ότι οι τοπικές κοινωνίες διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην κοινωνική ένταξη και κάλεσε τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνεργαστούν με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και να προχωρήσουν στη δημιουργία Κέντρων  Ένταξης Μεταναστών, αξιοποιώντας την  ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΤΑΜΕ (Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης), δεδομένου ότι σε όλη την Ευρώπη τα ζητήματα κοινωνικής ένταξης περνούν μέσα από τις τοπικές κοινωνίες, τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι δράσεις του ΚΕΜ του Δήμου Αθηναίων, ως μοντέλο και για άλλους Δήμους της χώρας. Ήδη λειτουργούν 11 ΚΕΜ σε 11 Δήμους, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε 30.