4 Μαρτίου 2024

Στη Σάμο ο Κώδικας διοικητικής διαδικασίας πάει περίπατο



 Γραφικοί κατάντησαν οι δημοτικοί και ο περίγυρος αυτών υπάλληλοι του Δήμου, με την επιμονή τους να μη μας χορηγούν δημόσια έγγραφα, χωρίς να πάρουν πρώτα το οκ από το "μεγάλο αδερφό", που αφορούν στην υπόθεση υιού Στεφανάδη και την προσπάθειά του να χτίσει στη μέση του πουθενά, τώρα, με το ζόρι, παράνομα, χωρίς να έχει ακόμη ρυθμιστεί νομοθετικά η εκτός σχεδίου δόμηση.

Βάζουν δε την κασέτα περί της νομοθεσίας για τα  προσωπικά δεδομένα για τα πνευματικά δικαιώματα την οποία τη μεταφράζουν, αναλόγως της περίπτωσης όπως εξυπηρετεί, ή όπως τους πει ο "μεγάλος αδερφός" οι δικηγόροι οι εμπλεκόμενοι οι παρατρεχάμενοι, εντέλει και ο ίδιος ο βουλευτής που όπως φαίνεται δεν ξέρει τώρα πια που να κρυφτεί και δεν δίνει την παραμικρή δημόσια απάντηση

Οι ισχυρισμοί τους για ένα 15πενθήμερο τώρα :

<<Να δούμε τις ημερομηνίες ...μιλάνε οι μεγάλοι... θα δούμε πότε θα σας απαντήσουμε ...καταθέσετε ακόμα μια αίτηση στην υπηρεσία...δόμησης και διάφορες άλλες δικαιολογίες  το έγγραφο στάλθηκε με ίριδα...το έγγραφο ...το έχει στα χέρια του μόνο ο δήμαρχος ,>>

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής που ασχολήθηκε με την υπόθεση της οικοδομικής αδείας του υιού Στεφανάδη...

Παρόλα αυτά, εμείς με σύμμαχο δεκάδες πορίσματα του συνηγόρου του Πολίτη, δείχνουμε ανεκτικοί και κάνουμε υπομονή αφού όπως πολλάκις έχει επισημάνει η ανεξάρτητη αρχή, η κοινωνία έχει κάθε δικαίωμα να ενημερωθεί εάν επιχειρείται κάτι διαβλητό, εναντίον των συμφερόντων και των δικαιωμάτων της, από πρόσωπα που έχουν ορκιστεί ότι θα την υπηρετούν. 

Το άρθρο 5 του κώδικα διοικητικής διαδικασίας δυστυχώς εδώ στη Σάμο διαστρεβλώνεται συχνά ή ερμηνεύεται κατά το δοκούν ή και κατά τον κάθε <<Στεφανάδη,>> ανάλογα για ποιο πρόσωπο ζητούνται στοιχεία, δημόσια έγγραφα και πράξεις του δημοσίου.

 Προκειμένου δε αυτά να μη χορηγηθούν, οι διάφοροι δημόσιοι υπάλληλοι και οι δορυφόροι του δήμου, έκαναν μόδα το νόμο περί προσωπικών δεδομένων σε τέτοιο βαθμό που εντέλει αναρωτιόμαστε εάν αντικατέστησαν τον ένα νόμο με τον άλλον, γιατί έτσι βολεύει ή γιατί αρέσκονται να το παίζουν και εξειδικευμένοι. 

Κύριοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δημοτικός σύμβουλος, αιρετός, άρα η κάθε ενέργειά του κρίνεται από την τοπική κοινωνία, από τους πολίτες που τον στήριξαν για να παράξει έργο για το κοινό καλό και συμφέρον κι όχι για τα <<πολιτικά γούστα>> του Στεφανάδη. 

Τ' όνομα του σχετίζεται άμεσα με την πίεση που ασκήθηκε σε δημοτικό υπάλληλο για να εκδοθεί η άδεια και να χτίσει παράνομα ο υιός Στεφανάδης και  έτυχε να είμαι  παρόν στην συνομιλία αφού ήταν σε ανοιχτή ακρόαση με ανοιχτές πόρτες και άκουγαν όλοι όσοι ήταν εκείνη την στιγμή παρόντες .

Αλλωστε και για αυτό τον λόγο ο προϊστάμενος της υπηρεσίας δόμησης απέστειλε έγγραφο προς τον Δήμαρχο ζητώντας του  να σταματήσουν τα τηλεφωνήματα και οι πιέσεις, πάντως τυχαία δεν το ΄έστειλε στον δήμαρχο ,το έγγραφο το έστειλε εκεί γιατί από εκεί προερχόταν οι πιέσεις 

Ας μην ανακατεύονταν, να μην τον φαν' οι κότες.