5 Μαρτίου 2024

Ο Ερντογάν ξεσάλωσε ξανά: Η καρδιά της Τουρκίας …χτυπά από το Αιγαίο μέχρι την νότια Ασία, προανήγγειλε νέα άνανδρη εισβολή στο Ιράκ το καλοκαίρι Η καρδιά της Τουρκίας χτυπά από το Αιγαίο μέχρι την νότια Ασία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι “δεν θα παραδοθούν στους ιμπεριαλιστές που περιμένουν την Τουρκία να γονατίσει”.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που αποτελείται μόνο από τα δικά της σύνορα.

“Η Τουρκία είναι η καρδιά μιας πολύ ευρύτερης γεωγραφίας, από τα Βαλκάνια μέχρι την Κεντρική Ασία, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Βόρεια Αφρική, από το Αιγαίο μέχρι τη Νότια Ασία”, υποστήριξε.

Αναφερόμενος στην τρομοκρατία, ανακοίνωσε ότι «αυτό το καλοκαίρι θα έχουμε λύσει το θέμα στα σύνορά μας με το Ιράκ».

Στέλνοντας μήνυμα και στις ΗΠΑ, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Θα παραδοθούμε στους ιμπεριαλιστές που περιμένουν από εμάς να γονατίσουμε επειδή πρέπει να παλέψουμε σκληρότερα; Οχι. Ποτέ».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε τον κλοιό που θα διασφαλίσει τα σύνορα μας με το Ιράκ. Με τη θέληση του Θεού, θα έχουμε επιλύσει οριστικά το ζήτημα στα σύνορα μας με το Ιράκ αυτό το καλοκαίρι. Καλούμε όλους στην περιοχή να σεβαστούν τη στρατηγική ασφαλείας μας, την οποία τους έχουμε περιγράψει ξεκάθαρα. Διαφορετικά, θα είναι οι ίδιοι η αιτία των εντάσεων που θα προκύψουν».

Ανέφερε, επίσης, ότι η χώρα του κάνει προετοιμασίες «που θα γίνουν νέοι εφιάλτες σε όσους πιστεύουν ότι η Τουρκία θα γονατίσει από ένα τρομοκρατικό κράτος κατά μήκος των νότιων συνόρων της».

«Μέχρι να αποδεχθούν αυτή την πραγματικότητα όσοι ακόμη δεν μπορούν να κατανοήσουν την αποφασιστικότητα της χώρας μας και του έθνους μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, εμείς δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε» προσέθεσε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος εξήρε το επίπεδο της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας του, λέγοντας ότι “είμαστε στις 3 πρώτες χώρες του κόσμου σε εξαγωγές αμυντικής βιομηχανίας”.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει κάνει 770 συμφωνίες με 70 χώρες για μη επανδρωμένα αεροσκάφη. «Σπάσαμε νέο ρεκόρ στην αμυντική και αεροπορική βιομηχανία τους πρώτους 2 μήνες του 2024, το KAAN (τουρκικό μαχητικό) έχει συζητηθεί πολύ στον κόσμο», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.


ΠΗΓΗ https://hellasjournal.com/